Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Uskrsna babka s namazom od čokolade i lješnjaka

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
uskrsna babka s namazom od cokolade i ljesnjaka

Uskrs je praznik obilježen tradicijom, simbolima i, naravno, kuhinjom, diljem svijeta. Vrijeme je kada se obitelji okupljaju i slave uz stol pun tradicionalnih jela. Među njima se ističe potica, klasik uskrsnog stola, koja svojim bogatim nadjevima odražava bogatstvo domaće kulinarske baštine. No, u tradicionalnim receptima uvijek ima mjesta za malo kreativnosti i inovativnosti, što nas dovodi do babke.


RECEPT: Čokoladna potica s lješnjacima


Za sve vas koji ove godine na svečani stol želite staviti nešto drugačije, evo recepta za babka sa BAM namazom od lješnjaka sa kakaom. Namaz je pripremljen prema pomno usavršenoj recepturi i sadrži najmanje 50% najboljih prženih lješnjaka iz Pijemonta. Lješnjaci namazu daju autentičan i intenzivan okus i kremastu teksturu, savršenu za bogato nadjev naše babke Babka, slatki kolač s kvascem istočnoeuropskog podrijetla, odlična je alternativa klasičnoj lončenoj piti. Svojim pletenim oblikom i sočnim nadjevom nije samo vizualno privlačan, već i iznimno ukusan.


Babka obogaćena BAM namazom od čokolade i lješnjaka unosi svježinu na svečani stol uz poštovanje tradicije korištenjem klasične tehnike dizanog tijesta.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Uskrsna babka s namazom od čokolade i lješnjaka

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Priprema tijesta: U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i suhi kvasac. Dodajte mlako mlijeko, šećer, sol, jaja i otopljeni maslac. Ručnim mikserom ili kuhačom mijesite tijesto dok ne postane glatko i ne lijepi se za ruke ili stijenke zdjele. Ako je tijesto previše ljepljivo dodajte malo brašna. Pokrijte krpom i ostavite da se diže na toplom 1 sat dok tijesto ne udvostruči volumen.
2. Korak Izrada babke: Kad je tijesto naraslo, razvaljajte ga na malo pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine oko 1 cm. Preko pravokutnika ravnomjerno rasporedite BAM čokoladno-lješnjak namaz, ostavljajući malo prostora oko ruba. Zarolajte kao roladu, počevši od dužeg ruba da dobijete dugački cilindar. Oštrim nožem prerežite cilindar po dužini tako da napravite dvije duge trake. Pažljivo ispletite trake, s prerezanim stranama prema gore, tako da se vidi namaz.
3. Korak Pečenje: Zagrijte pećnicu na 180°C. Pletenicu stavite u podmazan ili papirom obložen kalup za babku. Ostavite da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta. Pecite babku u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Kad je pečeno ostaviti ga u kalupu 10 minuta pa pažljivo premjestiti na rešetku da se potpuno ohladi.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual