Sastojci:
- 500g brašna
- 7 g suhog kvasca
- 250 ml mlakog mlijeka
- 100 g šećera
- 1 žličica soli
- 2 jaja
- 100 g otopljenog maslaca
- 200 g BAM namaza od čokolade i lješnjaka
- Dodatno puter za mazanje modela
Uskrs je praznik obilježen tradicijom, simbolima i, naravno, kuhinjom, diljem svijeta. Vrijeme je kada se obitelji okupljaju i slave uz stol pun tradicionalnih jela. Među njima se ističe potica, klasik uskrsnog stola, koja svojim bogatim nadjevima odražava bogatstvo domaće kulinarske baštine. No, u tradicionalnim receptima uvijek ima mjesta za malo kreativnosti i inovativnosti, što nas dovodi do babke.
RECEPT: Čokoladna potica s lješnjacima
Za sve vas koji ove godine na svečani stol želite staviti nešto drugačije, evo recepta za babka sa BAM namazom od lješnjaka sa kakaom. Namaz je pripremljen prema pomno usavršenoj recepturi i sadrži najmanje 50% najboljih prženih lješnjaka iz Pijemonta. Lješnjaci namazu daju autentičan i intenzivan okus i kremastu teksturu, savršenu za bogato nadjev naše babke Babka, slatki kolač s kvascem istočnoeuropskog podrijetla, odlična je alternativa klasičnoj lončenoj piti. Svojim pletenim oblikom i sočnim nadjevom nije samo vizualno privlačan, već i iznimno ukusan.
Babka obogaćena BAM namazom od čokolade i lješnjaka unosi svježinu na svečani stol uz poštovanje tradicije korištenjem klasične tehnike dizanog tijesta.