Čokoladna potica s lješnjacima
Vrijeme pripreme:
2 h
Zahtjevnost:
3
Broj sastojaka:
18
|
|
„Potica” je tradicionalna slovenska slastica. Slatko tanko tijesto koje se može napuniti čokoladom, orašastim plodovima ili šunkom omiljeno je na svakom blagdanskom stolu. Tradicionalno se upotrebljava punjenje od oraha ili čokolade. Ponekad se za izradu slatke mirisne „potice” upotrebljava nadjev od začinskog bilja estragona. Ovaj smo put za vas pripremili čokoladnu „poticu”, čiji ćemo okus obogatiti BAM PREMIUM čokoladnim namazom. U Sloveniji se i dalje može čuti starinska izreka: prava domaćica mora znati pripremiti „poticu”.
Iako je proces prilično dug, sam recept nije toliko kompliciran.
Možda će vam trebati malo više vježbe kako biste čokoladnoj „potici” dali lijep oblik, inače se ne morate brinuti oko recepta u nastavku – vaša će čokoladna „potica” definitivno imati izvrstan okus.
BAM savjet: Ako receptu dodate BAM pastu od vanilije, okusi će biti još izraženiji.
Umjesto čokoladne „potice” s lješnjacima možete pripremiti i običnu čokoladnu „poticu”.