BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna potica s lješnjacima

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 18
cokoladna potica s ljesnjacima

„Potica” je tradicionalna slovenska slastica. Slatko tanko tijesto koje se može napuniti čokoladom, orašastim plodovima ili šunkom omiljeno je na svakom blagdanskom stolu. Tradicionalno se upotrebljava punjenje od oraha ili čokolade. Ponekad se za izradu slatke mirisne „potice” upotrebljava nadjev od začinskog bilja estragona. Ovaj smo put za vas pripremili čokoladnu „poticu”, čiji ćemo okus obogatiti BAM PREMIUM čokoladnim namazom. U Sloveniji se i dalje može čuti starinska izreka: prava domaćica mora znati pripremiti „poticu”.

Iako je proces prilično dug, sam recept nije toliko kompliciran.

Možda će vam trebati malo više vježbe kako biste čokoladnoj „potici” dali lijep oblik, inače se ne morate brinuti oko recepta u nastavku – vaša će čokoladna „potica” definitivno imati izvrstan okus.

BAM savjet: Ako receptu dodate BAM pastu od vanilije, okusi će biti još izraženiji.

Umjesto čokoladne „potice” s lješnjacima možete pripremiti i običnu čokoladnu „poticu”.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna potica s lješnjacima

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 18

Sastojci:

  • 0,5 l mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica brašna
  • 20 – 30 g suhog kvasca

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte 50 ml mlijeka s 1 žlicom šećera i brašna. Kad mlijeko postane mlako, maknite ga s vatre i dodajte kvasac. Pokrijte i ostavite da se diže 15 minuta. Pazite da smjesa naraste jer to znači da se kvasac diže. Smjesa bi trebala barem dvostruko povećati svoj volumen. Ako se to ne dogodi, ponovite postupak, jer bez kvasca „potica” neće uspjeti.
1. Korak U sljedećem koraku zagrijte preostalo mlijeko i dodajte maslac. Pustite da se maslac otopi. U to mlijeko stavite 1 jaje i 1 žumanjak. U brašno dodajte prstohvat soli. Zatim dodajte smjesu kvasca koja se dizala i smjesu od maslaca, mlijeka i jaja. Napravite glatko tijesto tako da se svi sastojci pomiješaju u jednoličnu smjesu. Zatim ostavite tijesto da se diže sat vremena.
1. Korak Mljevenim lješnjacima dodajte 3 žlice šećera i sve zajedno popržite da dobije aromu. 4 bjelanjka umutite u čvrsti snijeg i stavite u hladnjak. Zatim istucite maslac da postane mekan i kremast, pa dodajte vanilin šećer. Nakon toga postepeno dodajte 3 žumanjka, preostali šećer, čokoladu u prahu i čokoladni namaz BAM PREMIUM. Dobro umutite nakon svakog dodavanja sastojka kako biste dobili kremastu teksturu. Na kraju dodajte mješavinu lješnjaka i maslaca i mutite dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
1. Korak Nakon jednog sata, kad se tijesto digne, razvaljajte ga u tanki veliki kvadrat. Lagano i ravnomjerno umiješajte umućene bjelanjke s čokoladnim nadjevom i nježno rasporedite smjesu po cijelom tijestu. Sada ga treba saviti tako da dobije oblik valjka. Čokoladna „potica” može biti prevelika za lim za pečenje pa je možete prepoloviti. Sve skupa stavite u pekač koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i premazali maslacem. Stavite u pekač obložen namaštenim papirom za pečenje. Ostavite čokoladnu „poticu” na toplom još pola sata da se još malo digne. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite je od jednog sata do jednog sata i petnaest minuta. Tijesto čokoladne „potice” trebalo bi lijepo porumenjeti. Kad je čokoladna „potica” pečena, stavite je na pladanj za posluživanje, gornju stranu premažite maslacem i po želji sve pospite vanilin šećerom u prahu. Narežite na kriške i poslužite.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,97 €
Ukupno:
35,72 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual