BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Vegansko čokoladno pecivo bez glutena

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 4 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 3
vegansko cokoladno pecivo bez glutena

Dolaze vam gosti koji izbjegavaju namirnice životinjskog porijekla i gluten, ili izbjegavate ovo i sami? Predstavljamo vam jednostavan recept za čokoladne trufflese od samo 2 sastojka od kojih ćete i vi vaši gosti polizati prste!

Tražite li savršeno čokoladno pecivo kojim ćete oduševiti svoje goste, čokoladni trufflesi pravi su odabir. Da bi ih pripremili ne morate biti majstor u kuhinji – naribati čokoladu, zagrijati mlijeko i miješate sastojke zna svatko. Posebni su i zbog toga što za njih ne trebate poseban pribor (sigurno ga imate u svojoj kuhinji). Unatoč tome što su napravljeni od samo 2 sastojka, neće biti ni malo zakinuti za njihov bogat kremasti okus. Uz to su i u pravoj mjeri slatki i mali, pa možete bez grižnje savjesti pojesti i pokoji komad više. Priručni su da se njima brzinski zasladite, a u lijepo umotani mogu biti i odličan čokoladni poklon.

Pribor:

  • srednje velika posuda
  • lončić
  • poklopac
  • žlica
  • žlica za sladoled (ili veća žlica)
  • pladanj
  • papir za pečenje 


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Naribajte čokoladu i istresite ju u posudu. Što je sitnije čokolada naribana bolje će se kasnije topiti.
2
U lončiću zagrijte mlijeko da postane vrlo vruće (ali ne smije zakipjeti).
3
Kada se mlijeko zagrije njime prelijte naribanu čokoladu i posudu lagano prekrijte poklopcem (ako ga nemate posudu prekrijte ručnikom) da se u posudi zadrži toplina. Pustite da odstoji 5 minuta.
4
Otkrijte posudu i žlicom nježno miješajte sastojke te pripazite da ne uđe zrak. Miješajte dok smjesa ne postane potpuno kremasta i glatka.
5
Otkrivenu posudu stavite u hladnjak na približno 3 sata odnosno toliko dugo dok se smjesa potpuno ne stvrdne. To možete testirati i tako da u sredinu posude zabodete nož i provjerite hoće li se čokoladna smjesa zalijepiti za njega. Ako je nož gotovo čist, smjesa je gotova, u suprotnom ostavite posudu još malo u hladnjaku.
6
Žlicom za sladoled (ako ju imate, ako ne onda većom žlicom) od smjese oblikujte male grudve, a zatim ih nježno, ali čvrsto oblikujte u kuglice.
1
Trufflese može obogatiti time što ćete ih uvaljati u prah, zatim staviti na pladanj, zaštićen papirom za pečenje.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual