BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna rolada bez brašna od 3 vrste čokolade

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 13
cokoladna rolada bez brasna od 3 vrste cokolade

Na našem smo vam portalu već predstavili dva recepta za čokoladnu roladu bez brašna te čokoladnu roladu s kremom od vanilije, ovoga je puta na redu primamljiva čokoladna rolada bez brašna od čak 3 vrste čokolade!

Čokoladna rolada je odlična »zarolana« slastica koja je svoje ime dobila prema francuskom glagolu rouler, što znači savijati. Svaki pravi gurman zna da postoji cijeli niz slatkih, ali i slanih rolada koje ne samo što su odlične kao slastica, već i kao samostalni obrok. A mi vam kao pravi čokoholičari predstavljamo recept za čokoladnu roladu od 3 vrste čokolade, a koju će bez grižnje savjesti moći jesti i oni koji izbjegavaju brašno.

Pribor:

  • manji lončić
  • 3 posude
  • lopatica
  • nož s oštrom oštricom
  • električni mikser pladanj (45x30 cm)
  • papir za pečenje
  • kuhinjski ubrusi
  • aluminijska folija pladanj
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
U manjem lončiću na niskoj vatri zagrijte 2/3 zdjelice vrhnja za šlag toliko da prokuha. Uklonite s vatre i dodajte bijelu čokoladu u kapljicama te pustite da odstoji 1 minutu, zatim promiješajte kako bi smjesa postala potpuno glatka. Postepeno dodajte još preostalo vrhnje i promiješajte. Zatim smjesu prelijte u posudu, pokrijte ju i stavite u hladnjak na 1 sat.
2
Pladanj prekrijte papirom za pečenje i premažite ga maslacem te na njega pospite 2 jušne žlice kakaa u prahu.
3
Iznad vodene kupelji rastopite tamnu čokoladu u kapljicama i dodajte kavu te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Uklonite s vatre.
4
Električnim mikserom u jednoj posudi srednjom brzinom izmiksajte žumanjke. Dodajte ½ zdjelice šećera i miksajte još približno 2 minute. Smanjite brzinu na najnižu i umiješajte rastopljenu čokoladu. Dodajte još 6 jušnih žlica kakaa u prahu i sol te promiješajte lopaticom.
5
Očistite metlice i u drugoj posudi električnim mikserom srednjom brzinom istucite bjelanjke, a zatim u snijeg dodajte preostalu polovicu zdjelice šećera. Najvećom brzinom miksajte približno 3 minute.
6
Lopaticom nježno i postepeno dodajte snijeg u smjesu od čokolade.
7
Lopaticom nježno razmažite nastalo tijesto po pladnju.
8
Pecite na temperaturi od 180 °C približno 20 minuta. Kada je tijesto pečeno nožem oprezno uklonite biskvit s ruba pladnja i preostale 2 jušne žlice kakaa ravnomjerno pospite po biskvitu.
9
Dok je biskvit još vruć prekrijte ga čistim kuhinjskim ubrusima. Okrenite ga na drugu stranu i uklonite papir za pečenje s donje strane. I s te ga strane pokrijte kuhinjskim ubrusima.
10
S obje ruke zamotajte biskvit tako da kuhinjski ubrusi ostanu još uvijek unutar njega. Pričekajte 30 minuta da se malo ohladi, a zatim biskvit polako odmotajte. Pustite da odstoji 15 minuta da se potpuno ohladi.
11
Lopaticom premažite nadjev po biskvitu bar 3 centimetra dalje od rubova.
12
Biskvit s nadjevom zamotajte u aluminijsku foliju, a prije toga uklonite kuhinjske ubruse. Biskvit prebacite na pladanj.
13
U manjem lončiću na srednjoj vatri zagrijte vrhnje i kukuruzni sirup te pričekajte da zakipi. Lončić zatim uklonite s vatre te dodajte mliječnu čokoladu u kapljicama i maslac. Pustite da odstoji 1 minutu, a zatim miješajte dok preljev ne postane potpuno gladak. Pustite da odstoji neko vrijeme da se malo ohladi, ali neka bude još uvijek malo mlak.
14
Uklonite aluminijsku foliju s biskvita te polako i ravnomjerno prelijte preljev po roladi. Pomognite si lopaticom.
15
Roladu stavite u hladnjak barem na sat vremena odnosno dok se preljev potpuno ne stvrdne.
16
Nož s oštrom oštricom isperite vrućom vodom i obrišite, a zatim odrežite oba kraja rolade. Očistite i pladanj oko rolade.
17
Nož s oštrom oštricom ponovno isperite vrućom vodom i obrišite, a zatim krenite s rezanjem komada. Preporučujemo da prije rezanja svakog komada nož očistite i obrišete.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual