BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kako poboljšati suhi biskvit u torti

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
kako poboljsati suhi biskvit u torti

Savjet br. 1: Svaka torta mora se poslužiti na određenoj temperaturi kako bi očuvala najbolji mogući okus.

Je li vam se ikada dogodilo da ste sve radili po receptu, ali je vaša torta na kraju bila opet suha? vrlo se lako može dogoditi da biskvit naše torte bude suh i onda torta neće biti tako dobra kao što bo mogla. Za vas smo pripremili nekoliko jednostavnih savjeta kako ukloniti taj problem. Istina je da će vam se možda neki od njih činiti sami po sebi logični, ali ako ih budete primijenili, jamčimo vam da će vaša torta na kraju biti sočna.

Pladanj

Kod pečenja može pladanj biti itekako bitan. Dobro napravljen pladanj biskvitu će omogućiti da jednakomjerno naraste, bez oštrih vrha. Rubovi i sredina biskvita bit će jednako pečeni, dakle neće se dogoditi da vam rub bude prepečen. Uvijek investirajte u kvalitetne pladnjeve.

Pravi sastojci

Pobrinite se da budu sastojci koje ćete upotrijebiti zaista onakvi kakvi su navedeni u receptu.

I kod vaganja sastojaka budite precizni.

Tijesto će sigurno biti suho ako u masu dodate na primjer 3 žlice brašna više nego što je navedeno.

Postupak izrade

Različite torte zahtijevaju različite postupke izrade, stoga vodite računa o koracima koji su navedeni u receptu. Ako moramo na primjer maslac i šećer najprije pjenasto umiješati, taj korak ne možemo naprosto preskočiti jer miksanjem dodajemo mjehuriće zraka. a koji će kasnije utjecati na prhkost vašega biskvita. Sam sastav mase tako može vrlo bitno utjecati na sočnost, dakle opet je potrebno pratiti recept.

Vrijeme pečenja

Vrijeme pečenja je vjerojatno onaj faktor koji najviše utječe na suhoću torte. U mnogim receptima piše da se biskvit peče dok u tortu zabodena čačkalica ne bude sasvim čista.

Svejedno ipak tako možemo tortu ispeći previše, stoga je bolje ako se na testnoj čačkalici ipak nalazi malo komadića biskvita, jer će se biskvit zbog vrućine pladnja djelomično peći i dalje i kad ga izvadimo iz pećnice.

Hlađenje

Hlađenje torte u pladnju postavljenom na rešetku za hlađenje omogućava pravilno kruženje zraka. Uklanjanje obruča torte u pravo vrijeme ubrzat će oslobađanje topline, što će spriječiti negativne učinke na tijesto. Ako ste mislili da je biskvit pečen tada kada ga izvadite iz pećnice varate se. Pravilno hlađenje i pohranjivanje biskvita vrlo su bitni koraci kod pečenja.

Pohranjivanje

Već u prethodnom savjetu spomenuli smo pohranjivanje torte, a što je od bitnog značenja. Ako tortu predugo pustimo na zraku, onda će se naravno početi sušiti. Neki recepti navode da oblatne omotamo folijom za namirnice i pohranimo na mjesto sa sobom temperaturom kada nam ne trebaju. Pritom pazite da budu dobro omotane, čime ćete spriječiti prodiranje zraka. Hlađenje nije preporučljivo jer će i to osušiti biskvit naše torte. U slučaju da moramo tortu zamrznuti dobro je da ju napunite filom i da je izvana prelivena, time će biti barem malo zaštićena.

Serviranje torte

Svaka torta mora biti poslužena na određenoj temperaturi kako bi imala najbolji mogući okus. Cheesecake mora biti tako na primjer uvijek poslužen hladan, torte s maslacem na sobnoj temperaturi, dakle svaka na specifičnoj temperaturu jer i to utječe na končan rezultat i sočnost torte. Prije nego li tortu servirate provjerite na kojoj se temperaturi servira.

Eto, otkrili smo vam nekoliko savjeta i stvari na koje morate pripaziti da dobijete što bolji biskvit vaše torte. Istina je da su savjeti vrlo tipični, ali svaki od njih je itekako bitan. Ako ih budete primijenili vaša će torta biti zasigurno odlična.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual