BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

TREND: Deserti u teglici za blagdanski prosinac

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
trend: deserti u teglici za blagdanski prosinac
U blagdanskom prosincu okruženi smo svojim najmilijima, obitelji, prijateljima i, naravno, slasnim poslasticama. Među brojnim trendovima u svijetu slastica, u posljednje vrijeme iznimno su popularni deserti u staklenci. Ove slastice ne samo da izgledaju estetski ugodno, već su i izuzetno praktične i brze za pripremu. Upravo zbog ovih svojstava idealni su za svečani stol, gdje se često nađemo u stisci s vremenom.

Što su deserti u staklenci?


Deserti u čaši su, kao što i samo ime kaže, slatke delicije koje se poslužuju u čašama. To mogu biti staklene ili plastične posude različitih veličina, koje omogućuju prikaz višeslojne strukture deserta. Prednost takve prezentacije je što su svi slojevi slastice vidljivi, što daje dodatnu vizualnu privlačnost.


Zašto su deserti u staklenci tako praktični i brzi za pripremu?


Deserti u staklenci se brzo pripremaju jer često ne zahtijevaju pečenje. Sastojci se jednostavno slažu u slojeve, što također omogućuje dosta kreativnosti pri odabiru i kombiniranju okusa. Priprema je čista i organizirana, jer je cijeli desert ograničen na prostor čaše. Osim toga, ove se slastice lako spremaju i nose, što je posebno zgodno za blagdanske zabave.


Popularnost slastica u staklenci


Popularnost slastica u čaši proizlazi iz njihove estetske privlačnosti i jednostavnosti pripreme. Posluženi u prozirnim čašama, ovi deserti omogućuju kreativan prikaz boja i tekstura, što ih čini još primamljivijima. Također su izvrstan izbor za goste s različitim prehrambenim ograničenjima, jer možemo prilagoditi sastojke za pojedine čaše.


Odabrani deserti u staklenci


Za vas smo pripremili recepte za pet najpopularnijih slastica u staklenci koje možete pripremiti kod kuće uz malo vremena i truda.

Među širokim izborom slatkih slastica, deserti u staklenci postali su prava senzacija. Njihova popularnost ne jenjava jer spajaju estetiku, okus i jednostavnost pripreme. Od klasičnih poput kremšnita do modernih verzija poput Kinder Buena u teglici - ove su slastice pravi izbor za sve koji žele svoj svečani stol obogatiti nečim posebnim i ukusnim.



1. Snickers u teglici: Ovaj desert je kombinacija iz snova za ljubitelje čokolade i kikirikija. U staklenci se izmjenjuju slojevi čokoladne kreme, BAM karamel umaka i mljevenog kikirikija stvarajući okus popularne Snickers čokoladice.



2. Kremšnita u staklenci: Tradicionalna slovenska slastica, kremšnita, u staklenci dobiva novo ruho. Slojevi svijetle kreme od vanilije i lisnatog tijesta, prekriveni lagano tučenim vrhnjem, izgledaju posebno elegantno u čaši.



3. Schwarzwald u staklenci: Ovaj njemački klasik sadrži slojeve čokoladnog biskvita, kompota od višanja i vrhnja. U čaši su ti slojevi posebno atraktivni i omogućuju da svaki zalogaj sadrži savršenu kombinaciju okusa.



4. Cheesecake u staklenci: Cheesecake, odnosno torta od sira, u staklenci je jednostavan, ali elegantan desert. Sastoji se od slojeva mljevenih kolačića, krem sira i voćnog preljeva - savršena kombinacija tekstura i okusa.



5. Kinder Bueno u teglici: Ovaj desert inspiriran je popularnom Kinder Bueno čokoladicom. U čaši se izmjenjuju slojevi kreme od čokolade i lješnjaka s hrskavim komadićima, stvarajući ukusnu i teksturalno raznoliku poslasticu.



Deserti u staklenci izvrstan su način da našim blagdanskim stolovima dodate dašak elegancije i inovativnosti. Ne samo da su vizualno privlačni, već su i jednostavni za pripremu i pružaju beskrajne mogućnosti za kreativnost. Bilo da birate klasične okuse ili eksperimentirate s novim kombinacijama, slastice u teglici zasigurno će biti trend koji će obogatiti vaš blagdanski prosinac.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual