BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Ukrašavanje s pomoću dresir vrećice i nastavaka

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 3 minute
ukrasavanje s pomocu dresir vrecice i nastavaka

Evo jedne potpuno iskrene priče: ukrašavanje slastica obično je dio koji biste najradije preskočili. Nikad se nisam osjećala dovoljno suvereno, ukrašavanje slastica najstrašniji je posao. Do sada.  Pred vama je savršeno ispečen kolač ili torta jer se tijekom pripreme držimo slastičarskih trikova. No, kao i uvijek do sada, ne osjećate se super talentiranima za ukrašavanje torti i kolača jer je to iznimno zastrašujuće. Osjećate li se i vi tako?

Čokoladni preljevi čine vam se pomalo dosadni, želite ukrase sa spiralom čokoladne kreme kakvom se inače ukrašavaju čokoladni muffini. Malo pregledavate web i ustanovite da se mogu napraviti, ali vam je potrebna dresir vrećica. Sama priprema kreme za dresir vrećicu i odabir pravog nastavka može vam se činiti izazovnim i za vas je trenutno prava noćna mora, ali uz malo vježbe, na svojim sljedećim čokoladnim muffinima sasvim ćete jednostavno napraviti spiralu od čokoladne kreme.

1. Kako napraviti ukras s pomoću dresir vrećice?


Ako ste ikada radili improvizirane dresir vrećice, došao je trenutak da ih zamijenite dresir vrećicama višeg cjenovnog razreda koje tijekom upotrebe neće puknuti. Na slastičarskom tržištu dostupan je širok asortiman proizvoda u kojem ćete pronaći i dresir vrećice za jednokratnu upotrebu i one koje su namijenjene višekratnoj upotrebi. Obje su opcije odlične, ali vrećice za višekratnu upotrebu prilično se teško čiste, što je posebno važno kad se za dekoraciju upotrebljava nekoliko različitih krema. Jednokratne dresir vrećice imaju tanju plastiku, što znači da je s njima i lakše raditi.


2. Kako pravilno držati dresir vrećicu?


Kad počnete ukrašavati, vrh dresir vrećice držite onom rukom kojom ćete izraditi ukras. Uhvatite je palcem, okrenite i laganim pritiskom izradite željene uzorke. Važno je samo jednom rukom stisnuti dresir vrećicu jer ćete tako osigurati ravnomjeran pritisak. Dresir vrećicu obično treba držati pod pravim kutom u odnosu na površinu koju ukrašavate.


3. Nastavkom u obliku zatvorene zvijezde radi se motiv ruže


Wilton 1M definitivno je ime za koje ste čuli. To je jedan od poznatijih proizvođača pribora za ukrašavanje. Ime predstavlja klasičan nastavak za dresir vrećice kojim se dobiva ukras u obliku ruže. Osnova za ukrašavanje jest krema od maslaca, a nastavak može biti i plod nekog drugog kreatora, bitno je samo da je istih dimenzija. Dresir vrećicu najjednostavnije ćete napuniti kremom od maslaca tako da si pomognete visokom čašom. Vrećicu postavite u čašu i napunite. Ružu počnite raditi na sredini kolača, a zatim nastavite s oblikom puževe kućice prema vanjskoj strani muffina. Pazite da napravite „plošni” oblik i ne pomičite dresir vrećicu prema vrhu kao da biste željeli napraviti oblik sladolednog korneta.


4. Najčešće se upotrebljava široki nastavak u obliku zvijezde


Kad se radi o ukrašavanju s pomoću dresir vrećice, najčešće se upotrebljava nastavak s oblikom široke zvijezde. Je li to istina? Nastavak Wilton 8B vrlo je jednostavan za upotrebu, a ujedno daje prekrasan ukras. Ah, opet. Za ukrašavanje s pomoću oblika široke zvijezde možemo upotrijebiti i nastavke drugih proizvođača slastičarskih proizvoda, ali moramo paziti da nastavak bude jednake veličine. Ukrašava se jednostavno tako da dresir vrećicu pri vrhu malo zarežemo kako bismo dobili malo veći otvor kroz koji možemo staviti nastavak za oblikovanje. S nastavcima kao što je onaj s oblikom široke zvijezde moramo biti pažljivi da dresir vrećicu napunimo dovoljnom količinom kreme kako nam je ne bi ponestalo kod zadnjeg poteza. Ukrašavanje je sasvim jednostavno: krenemo na sredini kolača i nastavljamo ukrašavati u obliku sladolednog korneta.Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,98 €
Skupaj:
17,82 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual