1
Banane ogulite i vilicom ih dobro zgnječite. Zatim umiješajte 2 čajne žličice kakaa u prahu i zdjelicu zobenih pahuljica te miješajte da dobijete jedinstvenu masu. Možda će mješavina najprije izgledati malo suho, ali će uskoro postati prave teksture, budete li ustrajali s miješanjem.
2
Ako želite u nastalu smjesu možete dodati i razne dodatke, kao što su čokoladne kapljice, usitnjeni lješnjaci ili badem, grožđice, listići kokosa, lanene sjemenke koji ne samo što će obogatiti okus, već i izgled keksa.
3
Žlicom uzimajte masu i stavljajte na pladanj, obložen papirom za pečenje, te oblikujte približno 15 manjih kupova. Spljoštite ih rukom da dobiju oblik keksa. Među njima neka ostalo malo mjesta jer će se za vrijeme pečenja malo raširiti. U pećnici zagrijanoj na 180 °C pecite 10−15 minuta.