Sastojci:
- 3 zrele banane
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 75 g otopljenog maslaca
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 190 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 100 g BAM tamne čokolade
Čokoladni banana kruh savršen je desert ili međuobrok koji spaja prirodnu slatkoću zrelih banana s bogatim okusom tamne čokolade. Svaki zalogaj ovog kruha nudi vam jedinstvenu kombinaciju okusa, gdje se meka tekstura banane isprepliće s kremastim topljenjem čokolade, stvarajući pravi raj za vaše nepce.
Ovaj jednostavan recept izvrstan je izbor za korištenje zrelih banana koje imate kod kuće, a priprema ne zahtijeva posebne kuharske vještine. Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka koje obično već imate u kuhinji, možete brzo i jednostavno pripremiti ovu slatku poslasticu. Svojom mekom i sočnom teksturom te ukusnim komadićima čokolade impresionirat će svakoga tko ga proba. Bilo da se poslužuje topao ili ohlađen, kruh od banane s BAM tamnom čokoladom uvijek nudi ugodan doživljaj domačnosti i topline.
Idealan je za doručak, ručak ili kao desert uz šalicu kave ili čaja. To je također odličan način da djecu oduševite domaćim pečenim poslasticama. Pripremite ga i uživajte u domaćem mirisu i okusu svježe pečenog banana kruha. Svježe pečeni kruh ispunit će vašu kuhinju ugodnim mirisom koji će privući sve članove obitelji za stol. Osim toga, ovaj je kruh izvrstan dar za prijatelje i susjede, koji će zasigurno cijeniti trud i ljubav uloženu u domaću pripremu.
Ne samo da je čokoladni banana kruh ukusan, već je i vrlo hranjiv. Banane su bogate vitaminima i mineralima, dok čokolada pruža antioksidanse koji su korisni za zdravlje. Stoga se bez grižnje savjesti možete prepustiti ovom slatkom užitku koji objedinjuje užitak i hranjivu vrijednost. Pripremite ovaj ukusni banana kruh s čokoladom i uživajte u svakom zalogaju te podijelite radost s onima koje volite.
Pogledajte i ostale BAM recepte za pripremu kruha od banane:
RECEPT: Fit banana kruh sa zobenim pahuljicama i jogurtom
RECEPT: Banana kruh s čokoladom i malinama
Zagrijte pećnicu na 175°C. Kalup za kruh namastite ili obložite papirom za pečenje. Banane ogulite i izgnječite vilicom. U velikoj zdjeli pomiješajte zgnječene banane, šećer, jaje, otopljeni maslac i BAM pastu od vanilije dok se sastojci ne sjedine.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Postupno umiješajte suhe sastojke u smjesu od banana dok ne dobijete homogenu smjesu. Na kraju dodati BAM crnu čokoladu i lagano umiješati u tijesto.
Ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 55-65 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista.
Izvadite kruh iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim ga pažljivo izvadite iz kalupa i potpuno ohladite na rešetki.
Banana kruh će imati najbolji okus kada se potpuno ohladi i prožmu okusi. Dobar tek!