Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Cheesecake s BAM bijelom čokoladom i preljevom od maline

  • (2)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8
cheesecake s bam bijelom cokoladom i preljevom od maline

Visoke ljetne temperature pozivaju na osvježenje. Cheesecake bez pečenja odličan je izbor. Međutim, ako mu dodaš BAM bijelu čokoladu i BAM preljev od maline, sladak komad torte pretvara se u lagano i kremasto osvježenje. BAM bijela čokolada dodaje slatkoću, blago kisela malina daje osvježavajući okus, a prhko dno od Oreo keksa povezat će okuse u cjelinu.

Za tebe smo pripremili recept u kojem ljetni zagrijani stan nije potrebno dodatno zagrijavati pećnicom. Umjesto preljeva od maline, možeš upotrijebiti borovnice ili bilo koje, tebi draže, voće. Recept za preljev od borovnica možeš pronaći OVDJE. Samo oprezno pri odabiru ananasa, kivija ili osvježavajuće papaje jer se ne povezuju sa želatinom, pa se preljev neće stvrdnuti.



Ako se želiš upoznati s drugim tehnikama pripreme cheesecakea, poigraj se receptima koje možeš pronaći OVDJE.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Cheesecake s BAM bijelom čokoladom i preljevom od maline

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8

Sastojci:

  • 24 Oreo keksa ili 150 g Oreo keksa u prahu
  • 80 g maslaca

Upute za pripremu:

1. Korak Pripremi kalup za pripremu torte. Napisani sastojci i količine prikladni su za kalup promjera 20 cm. Možeš upotrijebiti i veći kalup za pečenje, u tom slučaju tvoj će cheesecake biti niži.
2. Korak Ako za pripremu rabiš cijele kekse, dobro ih zdrobi prije miješanja s maslacem. Kekse moraš samljeti u prah. Ako nemaš primjereni alat, možeš si pomoći trikom s vrećicom. Ako još ne znaš: istresi cijelu količinu potrebnih keksa u vrećicu, a zatim ih pokušaj zdrobiti rukama. Vrećica osigurava da komadići ne lete po cijeloj radnoj površini. Također si možeš pomoći s nekim tvrdim predmetom i na taj ih način zdrobiti. Ako upotrebljavaš Oreo kolačiće već zdrobljene u prah, samo ih istresi u posudu. Zagrij maslac i prelij ga preko mljevenih keksa.
3. Korak Dobro promiješaj da se sastojci dobro sjedine. Zatim uzmi kalup i dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedi po cijelom dnu kalupa za pečenje. Pomozi si tvrdim predmetom i smjesu na svim mjestima dobro pritisni u dno kalupa za pečenje. Pripremljeno biskvitno dno stavi na hladno i kreni s pripremom cheesecake kreme s bijelom čokoladom.

1. Korak Listiće želatine namoči u hladnu vodu i pričekaj da se rastope. Čvrsto istuci slatko vrhnje. Ako vjeruješ da je dovoljno istučeno, okreni posudu naopako. Ako vrhnje ostane u posudi, definitivno je dobro istučeno. Preostalu BAM čokoladu otopi nad vodenom kupkom. Dodaj mascarpone u zasebnu posudu. Kad se BAM bijela čokolada otopi, dodaj je u posudu s mascarponeom i dobro promiješaj.
2. Korak Provjeri jesu li listovi želatine već rastopljeni. Iscijedi ih, dodaj u posudu i otopi na temperaturi. Pazi, listići će se vrlo brzo otopiti. Za bolje topljenje možeš dodati žličicu mješavine bijele čokolade i mascarponea. Kad se želatina otopi, brzo je umiješaj u smjesu bijele čokolade i mascarponea.
3. Korak Miješaj tako dugo dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Dobivenoj smjesi dodaj dobro istučeno slatko vrhnje. Ako želiš da tvoj cheesecake bude prozračan i pjenast, u smjesu ga postepeno dodaj špatulom. Dobivenu smjesu nanesi na već pripremljenu podlogu od keksa. Potrudi se da je naneseš ravnomjerno. Stavi ga na nekoliko sati, po mogućnosti preko noći, u hladnjak. Kako keksi ne bi omekšali, kalup za pečenje prekrij prozirnom folijom.

1. Korak Ohlađenu smjesu jednostavno prelij BAM preljevom od malina. Na cheesecake možeš staviti i svježe borovnice ili od njih napraviti preljev. Ako želiš, možeš dodati i drugo voće koje voliš. Osvježavajući dobar tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,48 €
Skupaj:
13,32 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual