BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna krema s jagodama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7
cokoladna krema s jagodama

Čokoladna krema s jagodama nije samo ukusan desert, već i odličan izbor ako želite impresionirati svoje najdraže. Njime možete inspirirati Valentinovo ili podići romantičnu večeru na višu razinu uz ovaj desert. Kombinacija čokolade i jagoda često se povezuje s ljubavlju i romantikom pa će vas ovaj desert sigurno dobro raspoloženi.

1. Kako pripremamo čokoladnu kremu s jagodama?

Za pripremu čokoladne kreme s jagodama potrebno nam je samo nekoliko jednostavnih sastojaka, uključujući čokoladu, vrhnje i svježe jagode. Možete koristiti bilo koju vrstu čokolade, od tamne, mliječne do bijele, ovisno o ukusu. Za posebnu notu, desert se može preliti šlagom i malo čokoladnog umaka.

Priprema je zaista jednostavna. Ulijte čokoladne kapljice u posudu. U posebnoj posudi zagrijte vrhnje, ali pazite da ne zavrije. Zagrijano vrhnje prelijte preko čokolade. Ostavite smjesu nekoliko minuta da se čokolada otopi, a zatim miješajte dok smjesa ne postane glatka i sastojci se dobro sjedine. Zatim operite i osušite jagode te ih sitno narežite. Po želji nekoliko cijelih jagoda sačuvajte za ukras. Poslužite čokoladnu kremu u pojedinačnim zdjelicama ili čašama, zatim dodajte narezane jagode i malo tučenog vrhnja. I to je to! Jednostavna priprema ukusnog deserta.

Ako ste ljubitelj čokolade, možete probati i druge slastice na bazi čokolade. Pripremili smo nekoliko ideja:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna krema s jagodama

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte vrhnje, punomasno mlijeko i šećer u prahu u loncu na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se šećer ne otopi, pazeći da smjesa zavrije.

2. Korak

U posebnoj posudi istucite žumanjke i miksajte dok ne postanu glatki. Vruću smjesu vrhnja polako ulijevajte u zdjelu sa žumanjcima uz stalno miješanje. To sprječava da se jaja prekuhaju i propadnu. Smjesu ulijte natrag u tavu i stavite na laganu vatru. Stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne i ne obloži stražnju stranu lopatice, oko 5-7 minuta.

3. Korak

Maknite posudu s vatre i smjesu prelijte preko čokolade. Pričekajte minutu da se čokolada otopi pa miješajte dok smjesa ne postane glatka i dobro povezana. Dodajte pastu od vanilije i prstohvat soli i ponovno promiješajte.

4. Korak

Čokoladnu kremu ulijte u male čašice i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata ili dok se ne stvrdne. Čokoladna krema se poslužuje hladna, po želji ukrašena šlagom, strugotinama čokolade ili svježim voćem.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,58 €
Ukupno:
23,21 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual