Sastojci:
- 720 ml dobro ohlađenog slatkog vrhnja za šlag
- 50 g BAM kakao praha
- 100 g šećera
Čokoladna krema, kojom možete ukrasiti tortu, napuniti košarice od prhkog tijesta ili baš pečene kolače, zadivit će vas svojom potpuno jednostavnom pripremom. Iako na prvi pogled možda ne obećava laku pripremu, dopustite nam da vam kažemo da su vam za pripremu čokoladne kreme potrebna samo tri sastojka.
Najvažniji sastojak je slatko vrhnje. Slijedi BAM kakao u prahu koji čokoladnoj kremi dodaje okus čokolade. Budući da u pripremi koristimo nezaslađen kakao, već je poznat treći sastojak u receptu, a to je šećer. Prilikom pripreme važno je pravilno dozirati sastojke i pratiti postupak pripreme. Ako kremu previše promiješate, možda ćete primijetiti da se iz guste teksture vraća u tekuću. Tako će čokoladna krema propasti i bit će tekuća. To možete popraviti dodavanjem još malo vrhnja i mješajte dok ne dobijete potrebnu gustoću.
Tijekom same pripreme kremi možete dodati okus voća s BAM preljevom malina, a čokoladnu kremu možete začiniti i BAM preljivom kokosa s vaflima ili dočarati jesenski dašak slanom karamelom.
BAM savjet: prije miješanja provjerite je li krema stvarno dobro ohlađena. Ako je krema prevruća, čokoladna krema se neće stvrdnuti. Također, pazite da kremu dobro umutite.
Možete pripremiti 15 hrpa čokoladne kreme sa sastojcima iz recepta.
Čokoladna krema odlično se slaže s čokoladnim muffinima s bananom ili kao ukras za začiniti najbolju čokoladnu tortu. Također se lako zamjenjuje čokoladnim ganacheom pri ukrašavanju.