BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna tjestenina u voćnoj fantaziji

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 14
cokoladna tjestenina u vocnoj fantaziji

Kuharski majstor Elvis Kudič za vas je pripremio vrhunski recept za čokoladnu tjesteninu u voćnoj fantaziji. Prepustite se voćnim okusima sočne breskve u kombinaciji sa slatkom karamelom i blagom gorčinom pravog kakaa. Savršena ideja za iduću slasticu!

Voćna fantazija


Autor: Elvis Kudič, Masterchef


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna tjestenina u voćnoj fantaziji

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 14

Sastojci:

  • žličica maslaca
  • žlica šumskog meda
  • 200 g kompota od bresaka

Upute za pripremu:

1. Korak

U tavu istresemo šećer i ostavimo da se počne topiti (napravimo karamel). Kada se šećer ravnomjerno rastopi i dobijemo lijepu zlatnu boju, dodamo maslac i bijelu čokoladu, malo promiješamo i zatim dodamo još vlatko vrhnje. Neprestano miješamo da dobijemo jedinstvenu masu, ostavimo da malo prokuha, umak prelijemo u posudu i prekrijemo folijom te stavimo u hladnjak.

2. Korak

Breskve narežemo na kriške. U tavi rastopimo maslac, dodamo med i breskve. Pržimo ih 2 min na svakoj strani, uklonimo i ohladimo. Sok od kompota sačuvamo.

3. Korak

Sve sastojke za mango kremu stavimo u manji lončić. Kada se sastojci spoje ostavimo da malo prokuhaju. Smjesu prelijemo u manju tavicu ili posudu i stavimo u zamrzivač da agar agar reagira. Taj gel narežemo na komadiće i stavimo u dozirnu posudicu kako bismo ga štapnim mikserom dobro samljeli. Dodamo još malo soka od breskve i na fino sameljemo.

4. Korak

Čokoladne špagete stavimo u zdjelicu i po želji poslužimo sa svim elementima. Budimo oprezni kod doziranja karamel umaka.

5. Korak

Ukrasimo prženimi listićima badema, svježim malinama i listovima svježe metvice.

Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual