Sastojci:
- 60 g BAM bijele čokolade
- 25 g maslaca
- 300 g šećera
- 150 g slatkog vrhnja
- žličica maslaca
- žlica šumskog meda
- 200 g kompota od bresaka
- 200 g mango pirea
- 50 g meda
- 5 g agar agara
Kuharski majstor Elvis Kudič za vas je pripremio vrhunski recept za čokoladnu tjesteninu u voćnoj fantaziji. Prepustite se voćnim okusima sočne breskve u kombinaciji sa slatkom karamelom i blagom gorčinom pravog kakaa. Savršena ideja za iduću slasticu!
Autor: Elvis Kudič, Masterchef
U tavu istresemo šećer i ostavimo da se počne topiti (napravimo karamel). Kada se šećer ravnomjerno rastopi i dobijemo lijepu zlatnu boju, dodamo maslac i bijelu čokoladu, malo promiješamo i zatim dodamo još vlatko vrhnje. Neprestano miješamo da dobijemo jedinstvenu masu, ostavimo da malo prokuha, umak prelijemo u posudu i prekrijemo folijom te stavimo u hladnjak.
Breskve narežemo na kriške. U tavi rastopimo maslac, dodamo med i breskve. Pržimo ih 2 min na svakoj strani, uklonimo i ohladimo. Sok od kompota sačuvamo.
Sve sastojke za mango kremu stavimo u manji lončić. Kada se sastojci spoje ostavimo da malo prokuhaju. Smjesu prelijemo u manju tavicu ili posudu i stavimo u zamrzivač da agar agar reagira. Taj gel narežemo na komadiće i stavimo u dozirnu posudicu kako bismo ga štapnim mikserom dobro samljeli. Dodamo još malo soka od breskve i na fino sameljemo.
Čokoladne špagete stavimo u zdjelicu i po želji poslužimo sa svim elementima. Budimo oprezni kod doziranja karamel umaka.
Ukrasimo prženimi listićima badema, svježim malinama i listovima svježe metvice.