BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta sa kremom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15
cokoladna torta sa kremom

I ne još jedan recept za čokoladnu tortu s čokoladnom kremom! Ali ako želite naučiti kako napraviti najbolju dekadentnu čokoladnu tortu, morate proći kroz nekoliko različitih recepata. Jedino tako ćete napraviti tortu koja će oduševiti vaše nepce.

Sama priprema čokoladne torte je laka, a okus je čokoladno-čokoladni. Okus se može dodatno obogatiti svježim jagodama, čokoladnim ukrasom ili šećerom u prahu.

1. Što je čokoladna kremasta torta

Čokoladna kremasta torta je dekadentna slastica napravljena od bogatih slojeva čokoladne torte i kremastog čokoladnog nadjeva. Torta se obično pravi od osnovnih sastojaka kao što su brašno, šećer, kakao prah, jaja i maslac. Čokoladni nadjev pripremamo s vrhnjem, čokoladom, ponekad dodamo malo maslaca ili druge arome, kao BAM pastu od vanilije.

2. Savjeti za pripremu čokoladne torte

Čokoladna torta s čokoladnom kremom bit će uspješna ako se pridržavamo sljedećih savjeta:

Koristite kvalitetnu čokoladu. Okus kolača i čokoladne kreme uvelike će ovisiti o kvaliteti upotrijebljene čokolade.

Sastojke zagrijte na sobnu temperaturu. Važno je da su jaja, maslac i slatko vrhnje ugrijani na sobnu temperaturu. Sastojci će se tako lakše miješati i stvoriti glađu i kremastiju teksturu.

Nemojte previše mijesiti tijesto. Izmiksajte tek toliko da se sastojci dobro izmešaju. Ako previše izmiješate sastojke, možete napraviti smjesu koja se poslužuje uz zbijenu i suhu čokoladnu tortu.

Slojeve potpuno ohladite. Pustite da se slojevi torte potpuno ohlade prije nego što ih prekrijete nadjevom od čokoladne kreme. Time se sprječava da se nadjev otopi i torta ne namoči. Još nekoliko savjeta o tome kako napraviti najbolju čokoladnu tortu možete pronaći ovdje.

Postoje i drugi načini kako napraviti čokoladnu tortu. Evo nekoliko ideja:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta sa kremom

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Dva okrugla kalupa za torte promjera 23 cm namastite i dno obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, BAM kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U posebnoj posudi umutite mlaćenicu, biljno ulje, jaja i BAM pastu od vanilije. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i miješajte dok se ne sjedine. Polako dodajte još kipuće vode i miješajte dok tijesto ne postane glatko.

2. Korak

Tijesto ravnomjerno rasporedite u dva pripremljena kalupa za tortu. Pecite 30 do 35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu tijesta ne izađe čista. Pustite kolače da se ohlade u kalupima 10 minuta, zatim ih izvadite iz kalupa i potpuno ohladite na rešetki. Za pripremu nadjeva od čokoladne kreme vrhnje u posudi zagrijte na srednje jakoj vatri dok ne počne kuhati. Zagrijano vrhnje maknite s vatre i dodajte tamnu čokoladu i maslac. Miješajte dok se čokolada i maslac ne otope i smjesa postane glatka.

3. Korak

Dodajte BAM pastu od vanilije i ostavite smjesu da se ohladi. Kad se nadjev od keksa i čokoladne kreme ohladi, stavite jedan koru na tanjur za posluživanje. Gornju tortu premazati debelim slojem nadjeva od čokoladne kreme. Stavite drugi koru torte na čokoladni nadjev. Drugi koru torte premažite još jednim debelim slojem nadjeva od čokoladne kreme.

4. Korak

Kolač ohladiti u hladnjaku još najmanje 30 minuta da se čokoladni fil stegne. Po želji tortu dodatno ukrasite čokoladnim strugotinama ili drugim preljevom. Dobar tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,37 €
Ukupno:
30,33 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual