BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni liker bez pudinga

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 0
cokoladni liker bez pudinga

Čokoladni liker bez pudinga ukusno je i svestrano, sve popularnije alkoholno piće domaće proizvodnje. Pravi se tako da se kao baza koristi alkohol, primjerice rakija ili votka, u koje se umiješa čokolada. Rezultat će biti bogato, kremasto i dekadentno piće s okusom čokolade. Bit će joj teško odoljeti!

Koji su sastojci?

Jedan od ključnih sastojaka čokoladnog likera je naravno kakao u prahu koji je sirovina za izradu čokolade. Kakao je bogat antioksidansima i povezuje se s mnogim zdravstvenim prednostima, uključujući bolje zdravlje srca i manji rizik od određenih vrsta raka. U proizvodnji čokoladnog likera koristi se visokokvalitetni kakao kako bi se osigurao najbolji mogući okus.


Drugi važan sastojak čokoladnog likera je alkohol. Vrsta alkohola koja se koristi može varirati ovisno o željenom okusu i jačini likera. Rakija je popularan izbor jer se pravi od vina i ima voćni, cvjetni okus koji se dobro slaže s čokoladom. Vodka je neutralno alkoholno piće od kojeg možemo pripremiti laganiji i mekši liker.


Čokoladni liker može se piti sam, ohlađen ili s ledom, ili se može koristiti kao dodatak raznim koktelima. Jedan popularan način upotrebe čokoladnog likera je čokoladni martini, koji se pravi miješanjem votke, čokoladnog likera i vrhnja ili mlijeka. Još jedan popularan koktel je čokoladni cordial, koji se pravi miješanjem čokoladnog likera s jakim alkoholnim pićima poput džina ili viskija.


Recept za čokoladni liker može biti jednostavan poput miješanja kakaovog praha u alkohol, ili može biti složeniji dodavanjem vrhnja ili mlijeka, vanilije i raznih začina kako bi se stvorio jedinstveni profil okusa. 


Možemo pripremiti i domaći liker od čokolade koji će oduševiti ljubitelje ruma. 

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni liker bez pudinga

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 0

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

U velikom loncu istucite šećer i kakao prah, zatim dodajte mlijeko i vrhnje i dobro promiješajte.

2. Korak

Kad su se sastojci dobro sjedinili, uz stalno miješanje smanjite temperaturu lonca na srednju temperaturu i lagano kuhajte još 5 minuta.

3. Korak

Maknite lonac s vatre i pustite da se sadržaj ohladi. Kad se ohladi dodajte votku i umiješajte čokoladnu smjesu do kraja. Ulijte u bocu i stavite u hladnjak da se ohladi, to će trajati oko tri sata. Prije posluživanja dobro protresite. Ukusno ga poslužimo i s ledom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,39 €
Ukupno:
12,51 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual