BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni souffle s mangom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
cokoladni souffle s mangom

Čokoladni souffle s mangom slastica je koja spaja bogate, dekadentne okuse čokolade sa slatkim i osvježavajućim okusom svježeg manga. Kada govorimo o ovoj slastici, govorimo o klasičnoj francuskoj slastici koja se priprema od rahle i prozračne čokoladne podloge koja je ispunjena okusom manga.

1. Što je zapravo čokoladni souffle s mangom i kako ga pripremamo?

Souffle s mangom i čokoladom slastica je koja spaja okuse bogate, kremaste čokolade i slatkog manga. To je inačica soufflea, klasične francuske slastice koja se priprema od podloge od žumanjaka i tučenih bjelanjaka.

Prozračna čokoladna podloga napravljena je od čokolade, maslaca, brašna i mlijeka. Priprema čokoladne smjese može se pojednostaviti s BAM smjesom za pripremu čokoladnog soufflea. 

Priprema će sa smjesom biti potpuno jednostavna jer u smjesu trebate dodati samo tri jaja ili vodu i tako napraviti podlogu za ovu prozračnu francusku slasticu.

Okus manga dodaje se mangom narezanim na komadiće koji se dodaju kada čokoladna smjesa već čeka u za to predviđenim posudama. Ako nemate svježi mango, u čokoladni souffle možete dodati i BAM preljev od manga. Pire od manga čeka u lijepoj staklenoj čašici. U svaku posudicu dodajte po jednu žličicu ili ga prelijte preko već pečenog čokoladnog soufflea.

Još trikova i savjeta kako pripremiti čokoladni souffle čeka vas ovdje.

Kombinacija čokolade i manga stvara prekrasan okus koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje okusa čokolade i voća. Čokolada daje dubok okus koji je pojačan osvježavajućim okusom svježeg manga. Ovo je odlična slastica za posebne prilike.

Čokoladni souffle može se ponuditi i s kombinacijom drugih okusa. Pripremili smo nekoliko recepata:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni souffle s mangom

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Čokoladnu podlogu za tradicionalnu slasticu možete pripremiti i s BAM smjesom za čokoladni souffle. Upute za pripremu čokoladnog soufflea nalaze se uz opis proizvoda na internetskoj stranici ili na pakiranju proizvoda.

2. Korak

Ako se ne odlučite za upotrebu BAM smjese, počnite s pripremom podloge. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namažite 4 ramekina (posude za souffle) maslacem i posipajte ih granuliranim šećerom ili kakaom u prahu. U posudici otopite tamnu čokoladu i maslac na laganoj vatri uz često miješanje dok se ne poveže u glatku smjesu. Maknite s vatre i ostavite smjesu da se malo ohladi.

3. Korak

U posebnoj posudi pomiješajte brašno i mlijeko te miješajte do trenutka kada u smjesi nema više grudica. Smjesu kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne, što traje približno 2 – 3 minute. Zatim mliječnu smjesu maknite s vatre te dodajte žumanjke i otopljenu tamnu čokoladu. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.

4. Korak

U velikoj posudi istucite bjelanjke i vinski prašak za pecivo kako biste dobili meke vrhove. Postupno dodajte šećer i nastavite miješati dok smjesa ne dobije čvrste vrhove. Zatim nježno umiješajte smjesu bjelanjaka u čokoladnu smjesu dok ne nestanu sve bijele pruge.

5. Korak

Čokoladnoj smjesi dodajte mango narezan na kockice i lagano promiješajte. Ako nemate mango, možete upotrijebiti BAM preljev od manga i dodati ga u čokoladnu smjesu ili ga dodati pri posluživanju. Ravnomjerno podijelite smjesu u pripremljene posude i svaku napunite otprilike do 3/4.

6. Korak

Pecite 12 do 15 minuta, dok čokoladni souffle ne naraste. Na vrhu bi se trebao stvoriti čvrsti sloj, ali bi sredina i dalje trebala biti malo tekuća. Slasticu poslužite odmah. Po želji slasticu možete dodatno posipati mangom narezanim na kockice i šećerom u prahu.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,02 €
Ukupno:
18,18 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual