BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni souffle s mangom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 9
cokoladni souffle s mangom

Čokoladni souffle s mangom slastica je koja spaja bogate, dekadentne okuse čokolade sa slatkim i osvježavajućim okusom svježeg manga. Kada govorimo o ovoj slastici, govorimo o klasičnoj francuskoj slastici koja se priprema od rahle i prozračne čokoladne podloge koja je ispunjena okusom manga.

1. Što je zapravo čokoladni souffle s mangom i kako ga pripremamo?

Souffle s mangom i čokoladom slastica je koja spaja okuse bogate, kremaste čokolade i slatkog manga. To je inačica soufflea, klasične francuske slastice koja se priprema od podloge od žumanjaka i tučenih bjelanjaka.

Prozračna čokoladna podloga napravljena je od čokolade, maslaca, brašna i mlijeka. Priprema čokoladne smjese može se pojednostaviti s BAM smjesom za pripremu čokoladnog soufflea. 

Priprema će sa smjesom biti potpuno jednostavna jer u smjesu trebate dodati samo tri jaja ili vodu i tako napraviti podlogu za ovu prozračnu francusku slasticu.

Okus manga dodaje se mangom narezanim na komadiće koji se dodaju kada čokoladna smjesa već čeka u za to predviđenim posudama. Ako nemate svježi mango, u čokoladni souffle možete dodati i BAM preljev od manga. Pire od manga čeka u lijepoj staklenoj čašici. U svaku posudicu dodajte po jednu žličicu ili ga prelijte preko već pečenog čokoladnog soufflea.

Još trikova i savjeta kako pripremiti čokoladni souffle čeka vas ovdje.

Kombinacija čokolade i manga stvara prekrasan okus koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje okusa čokolade i voća. Čokolada daje dubok okus koji je pojačan osvježavajućim okusom svježeg manga. Ovo je odlična slastica za posebne prilike.

Čokoladni souffle može se ponuditi i s kombinacijom drugih okusa. Pripremili smo nekoliko recepata:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Čokoladnu podlogu za tradicionalnu slasticu možete pripremiti i s BAM smjesom za čokoladni souffle. Upute za pripremu čokoladnog soufflea nalaze se uz opis proizvoda na internetskoj stranici ili na pakiranju proizvoda.
2
Ako se ne odlučite za upotrebu BAM smjese, počnite s pripremom podloge. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namažite 4 ramekina (posude za souffle) maslacem i posipajte ih granuliranim šećerom ili kakaom u prahu. U posudici otopite tamnu čokoladu i maslac na laganoj vatri uz često miješanje dok se ne poveže u glatku smjesu. Maknite s vatre i ostavite smjesu da se malo ohladi.
3
U posebnoj posudi pomiješajte brašno i mlijeko te miješajte do trenutka kada u smjesi nema više grudica. Smjesu kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne, što traje približno 2 – 3 minute. Zatim mliječnu smjesu maknite s vatre te dodajte žumanjke i otopljenu tamnu čokoladu. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
4
U velikoj posudi istucite bjelanjke i vinski prašak za pecivo kako biste dobili meke vrhove. Postupno dodajte šećer i nastavite miješati dok smjesa ne dobije čvrste vrhove. Zatim nježno umiješajte smjesu bjelanjaka u čokoladnu smjesu dok ne nestanu sve bijele pruge.
5
Čokoladnoj smjesi dodajte mango narezan na kockice i lagano promiješajte. Ako nemate mango, možete upotrijebiti BAM preljev od manga i dodati ga u čokoladnu smjesu ili ga dodati pri posluživanju. Ravnomjerno podijelite smjesu u pripremljene posude i svaku napunite otprilike do 3/4.
6
Pecite 12 do 15 minuta, dok čokoladni souffle ne naraste. Na vrhu bi se trebao stvoriti čvrsti sloj, ali bi sredina i dalje trebala biti malo tekuća. Slasticu poslužite odmah. Po želji slasticu možete dodatno posipati mangom narezanim na kockice i šećerom u prahu.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-5,33 €
Ukupno:
53,30 €47,97 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual