
Sastojci:
- 75 g BAM tamne čokolade
- 30 g neslanog maslaca
- 30 g brašna
- 120 ml mlijeka
- 2 žumanjka
- 3 bjelanjka
- 50 g šećera
- 1/4 žličice vinskog praška za pecivo
- 1 zreli mango, oguljen i narezan na kockice ili BAM preljev od manga
Čokoladni souffle s mangom slastica je koja spaja bogate, dekadentne okuse čokolade sa slatkim i osvježavajućim okusom svježeg manga. Kada govorimo o ovoj slastici, govorimo o klasičnoj francuskoj slastici koja se priprema od rahle i prozračne čokoladne podloge koja je ispunjena okusom manga.
Souffle s mangom i čokoladom slastica je koja spaja okuse bogate, kremaste čokolade i slatkog manga. To je inačica soufflea, klasične francuske slastice koja se priprema od podloge od žumanjaka i tučenih bjelanjaka.
Prozračna čokoladna podloga napravljena je od čokolade, maslaca, brašna i mlijeka. Priprema čokoladne smjese može se pojednostaviti s BAM smjesom za pripremu čokoladnog soufflea.
Priprema će sa smjesom biti potpuno jednostavna jer u smjesu trebate dodati samo tri jaja ili vodu i tako napraviti podlogu za ovu prozračnu francusku slasticu.
Okus manga dodaje se mangom narezanim na komadiće koji se dodaju kada čokoladna smjesa već čeka u za to predviđenim posudama. Ako nemate svježi mango, u čokoladni souffle možete dodati i BAM preljev od manga. Pire od manga čeka u lijepoj staklenoj čašici. U svaku posudicu dodajte po jednu žličicu ili ga prelijte preko već pečenog čokoladnog soufflea.
Još trikova i savjeta kako pripremiti čokoladni souffle čeka vas ovdje.
Kombinacija čokolade i manga stvara prekrasan okus koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje okusa čokolade i voća. Čokolada daje dubok okus koji je pojačan osvježavajućim okusom svježeg manga. Ovo je odlična slastica za posebne prilike.
Čokoladni souffle može se ponuditi i s kombinacijom drugih okusa. Pripremili smo nekoliko recepata: