BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Japanese cheesecake ili japanska torta od sira

  • (5)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 3
japanese cheesecake ili japanska torta od sira

Lagana i spužvasta japanska torta od sira ukusan je dar za istinske ljubitelje ove osvježavajuće torte od sira. Karakterizira je kombinacija krem sira i prozračnog soufflea. Recept za japansku tortu od sira oduševio je cijeli svijet prije nekoliko godina zahvaljujući viralnom videozapisu. Japanska YouTuberica Ochikeron impresionirala je receptom koji sadrži samo tri sastojka s kojima možeš pripremiti desert, koji je po strukturi nešto između torte i spužvastog soufflea. Sastoji se od bijele čokolade, jaja i kremastog sira.

Ljubitelji torte od sira mogu pregledati našu kolekciju recepata i pronaći svoju omiljenu kombinaciju! 

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Japanese cheesecake ili japanska torta od sira

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 3

Sastojci:

  • 240 g BAM bijele čokolade
  • 225 g krem sira na sobnoj temperaturi
  • 6 velikih jaja na sobnoj temperaturi odvojenih u bjelanjke i žumanjke


Upute za pripremu:

1. Korak Zagrij pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. Dno pekača za torte promjera 20 cm obloži papirom za pečenje. Na stranice pekača stavi papir za pečenje, koji najprije trebaš premazati maslacem, inače se neće zalijepiti za stranice pekača. Pekač u kojem će se torta od sira peći zaštiti s pomoću dodatne folije tako da voda tijekom pečenja ne može doći do pripremljene smjese.
2. Korak Dodaj BAM bijelu čokoladu u posudu srednje otpornosti na toplinu i otopi je u vodenoj kupki. Miješaj tijekom topljenja. Ohladi bijelu čokoladu i u nju dodaj kremasti sir.
3. Korak Pusti da se smjesa ohladi, a zatim dodaj žumanjke i miješaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
4. Korak Električnim mikserom tuci bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli velikom brzinom dok se na smjesi ne stvore čvrsti vrhovi. 
5. Korak U već pripremljenu smjesu od bijele čokolade dodaj mali dio bjelanjaka i miješaj dok masa ne postane rahla i lagana. Lagano dodaj ostatak bjelanjaka dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. 
6. Korak Tijesto izlij u pripremljenu posudu za pečenje. Pečenje započinje postavljanjem pekača s pripremljenom smjesom u veći pekač s toplom vodom. Voda bi trebala dosegnuti polovicu stranica pekača. 
7. Korak Tortu od sira peci 40 do 45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta. Zatim prenesi posudu s tortom sa sirom na rešetku i ostavi da se potpuno ohladi. Izvadi tortu iz pekača, prebaci je na tanjur i dobro ohladi. Najbolje je ostaviti tortu da se hladi preko noći ili barem četiri sata.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual