![](https://mojacokolada.hr/library/images/bam.png)
Sastojci:
- 240 g BAM bijele čokolade
- 225 g krem sira na sobnoj temperaturi
- 6 velikih jaja na sobnoj temperaturi odvojenih u bjelanjke i žumanjke
![Tiktok mojacokolada](https://mojacokolada.hr/library/images/mc/tiktok/banner-tiktok-HR-min.png)
Upute za pripremu:
1
Zagrij pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva. Dno pekača za torte promjera 20 cm obloži papirom za pečenje. Na stranice pekača stavi papir za pečenje, koji najprije trebaš premazati maslacem, inače se neće zalijepiti za stranice pekača. Pekač u kojem će se torta od sira peći zaštiti s pomoću dodatne folije tako da voda tijekom pečenja ne može doći do pripremljene smjese.
2
Dodaj BAM bijelu čokoladu u posudu srednje otpornosti na toplinu i otopi je u vodenoj kupki. Miješaj tijekom topljenja. Ohladi bijelu čokoladu i u nju dodaj kremasti sir.
3
Pusti da se smjesa ohladi, a zatim dodaj žumanjke i miješaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
4
Električnim mikserom tuci bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli velikom brzinom dok se na smjesi ne stvore čvrsti vrhovi.
5
U već pripremljenu smjesu od bijele čokolade dodaj mali dio bjelanjaka i miješaj dok masa ne postane rahla i lagana. Lagano dodaj ostatak bjelanjaka dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
6
Tijesto izlij u pripremljenu posudu za pečenje. Pečenje započinje postavljanjem pekača s pripremljenom smjesom u veći pekač s toplom vodom. Voda bi trebala dosegnuti polovicu stranica pekača.
7
Tortu od sira peci 40 do 45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta. Zatim prenesi posudu s tortom sa sirom na rešetku i ostavi da se potpuno ohladi. Izvadi tortu iz pekača, prebaci je na tanjur i dobro ohladi. Najbolje je ostaviti tortu da se hladi preko noći ili barem četiri sata.