Sastojci:
- 4 jaja
- 200g šećera
- 120g brašna
- 35g BAM kakaa v prahu
- 4g praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 120ml ulja
- 1 žličica BAM paste od vanilije
Kakao biskvit napravljen je od kakaovog praha i ima laganu, pahuljastu teksturu. Vrlo je sličan verziji klasičnog biskvita koji se pravi od jaja, šećera i brašna i poznat je po svojoj prozračnoj teksturi. Prilikom izrade biskvita od kakaa, osnovnim sastojcima za biskvit dodaje se kakao u prahu kako bi se dobio bogati čokoladni okus.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte dok ne postanu svijetla i pjenasta, zatim lagano umiješajte prosijano brašno i kakao prah. Tijesto se zatim peče u pećnici dok kolač ne porumeni i ne naraste.
Kakao biskvit možete poslužiti kao samostalan desert ili ga poslužiti s preljevom ili glazurom. Ipak, najčešće se koristi kao baza za druge čokoladne slastice poput čokoladnih kolača ili drugih čokoladnih slastica.
Kakao biskvit je ukusan i svestran desert pogodan za svaku priliku.
Jedna od glavnih karakteristika dobre kakao spužve svakako je lagana i prozračna tekstura. To se postiže mućenjem jaja i šećera dok ne postanu blijeda i pjenasta, što stvara male zračne džepove u tijestu. Pažljivo dodajte brašno i kakao prah kako ne biste istisnuli sve mjehuriće zraka, a zatim pecite tijesto u pećnici dok ne porumeni i naraste. Od kakaovog biskvita možete praviti različite okuse kolača ili koristiti druge arome umjesto kakaa za obogaćivanje kolača. U nastavku smo napisali nekoliko ideja:
RECEPT: Torta od čokolade