BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kakao biskvit

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 8
kakao biskvit

Kakao biskvit napravljen je od kakaovog praha i ima laganu, pahuljastu teksturu. Vrlo je sličan verziji klasičnog biskvita koji se pravi od jaja, šećera i brašna i poznat je po svojoj prozračnoj teksturi. Prilikom izrade biskvita od kakaa, osnovnim sastojcima za biskvit dodaje se kakao u prahu kako bi se dobio bogati čokoladni okus.

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte dok ne postanu svijetla i pjenasta, zatim lagano umiješajte prosijano brašno i kakao prah. Tijesto se zatim peče u pećnici dok kolač ne porumeni i ne naraste.

Kakao biskvit možete poslužiti kao samostalan desert ili ga poslužiti s preljevom ili glazurom. Ipak, najčešće se koristi kao baza za druge čokoladne slastice poput čokoladnih kolača ili drugih čokoladnih slastica.

Kakao biskvit je ukusan i svestran desert pogodan za svaku priliku.

Kako napraviti pahuljastu i prozračnu kakao spužvu?

Jedna od glavnih karakteristika dobre kakao spužve svakako je lagana i prozračna tekstura. To se postiže mućenjem jaja i šećera dok ne postanu blijeda i pjenasta, što stvara male zračne džepove u tijestu. Pažljivo dodajte brašno i kakao prah kako ne biste istisnuli sve mjehuriće zraka, a zatim pecite tijesto u pećnici dok ne porumeni i naraste. Od kakaovog biskvita možete praviti različite okuse kolača ili koristiti druge arome umjesto kakaa za obogaćivanje kolača. U nastavku smo napisali nekoliko ideja:

RECEPT: Torta od čokolade
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli električnom miješalicom tucite jaja i šećer, miješajte dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta, oko 5 minuta. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, BAM kakao u prahu, prašak za pecivo i sol. Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu jaja, lagano miješajući gumenom lopaticom nakon svakog dodavanja dok se ne sjedine.
2
Umiješajte biljno ulje i BAM pastu od vanilije dok tijesto ne postane glatko i dobro sjedinjeno. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za tortu i zagladite vrh lopaticom. Pecite kolač 25 do 30 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Izvadite biskvit iz rerne i ostavite da se hladi u plehu 5 minuta, zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
3
Nakon što se tijesto ohladi, može se glazirati ili ukrasiti po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual