Sastojci:
- 250 g brašna
- 400 g šećera
- 75 g BAM kakao praha
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica soli
- 240 ml mlaćenice
- 120 ml ulja
- 2 velika jaja
- 2 žličice BAM paste od vanilije
- 240 ml kipuće vode
Mud cake je čokoladna torta punog okusa i bogata, savršena za svaku priliku. Bilo da slavite rođendan, priređujete večeru ili samo želite zadovoljiti želju za slatkim, čokoladna torta od blata odličan je izbor.
Postoji mnogo različitih vrsta kolača od blata, ali svaki ima svoj jedinstveni okus i teksturu. Najčešće vrste kolača su čokoladna torta s kakaom i čokoladna torta s otopljenom čokoladom. Obje vrste ovog čokoladnog kolača smatraju se izuzetno bogatim okusom i sočnim. Ako želimo laganiju i pahuljastiju čokoladnu tortu, pripremimo biskvitnu čokoladnu tortu. Napravljen je od kombinacije kakaovog praha i samodizajućeg brašna, što mu daje laganiju i pahuljastiju teksturu. Iako će ovo i dalje biti bogato i čokoladno, malo je manje gusto od blatnih kolača.
Pečenje ove vrste čokoladnog kolača može biti malo kompliciranije od pečenja običnog kolača. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ga održite savršenim:
Umjesto mud čokoladne torte, možemo pripremiti i druge. Evo nekoliko ideja:
Zagrijte pećnicu na 175 °C i namastite kalup za tortu promjera 23 cm. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol dok se dobro ne sjedine.
U posebnoj posudi umutite mlaćenicu, biljno ulje, jaja i BAM pastu od vanilije dok se dobro ne sjedine. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i miješajte dok se ne sjedine. U tijesto dodajte vruću vodu i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine.
Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite 35 do 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu tijesta ne izađe čista. Ostavite kolač da se hladi u kalupu još 10 minuta, a zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.