BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od čokolade - mud cake

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
torta od cokolade - mud cake

Mud cake je čokoladna torta punog okusa i bogata, savršena za svaku priliku. Bilo da slavite rođendan, priređujete večeru ili samo želite zadovoljiti želju za slatkim, čokoladna torta od blata odličan je izbor.

Što je uopće čokoladni mud cake?

Postoji mnogo različitih vrsta kolača od blata, ali svaki ima svoj jedinstveni okus i teksturu. Najčešće vrste kolača su čokoladna torta s kakaom i čokoladna torta s otopljenom čokoladom. Obje vrste ovog čokoladnog kolača smatraju se izuzetno bogatim okusom i sočnim. Ako želimo laganiju i pahuljastiju čokoladnu tortu, pripremimo biskvitnu čokoladnu tortu. Napravljen je od kombinacije kakaovog praha i samodizajućeg brašna, što mu daje laganiju i pahuljastiju teksturu. Iako će ovo i dalje biti bogato i čokoladno, malo je manje gusto od blatnih kolača.

Trikovi i savjeti za izradu čokoladne mud cake torte

Pečenje ove vrste čokoladnog kolača može biti malo kompliciranije od pečenja običnog kolača. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ga održite savršenim:

  • Koristite visokokvalitetne sastojke: Budući da je torta tako bogata i ukusna, važno je koristiti visokokvalitetne sastojke. To znači da koristimo najkvalitetniju čokoladu i kakao prah, a važno je da koristimo i svježa jaja i maslac.
  • Nemojte previše mijesiti tijesto. Pretjerano miješanje tijesta može rezultirati gustim i teškim kolačem. Da biste to izbjegli, tijesto mijesite samo toliko dugo da se sastojci sjedine.
  • Pecite na niskoj temperaturi, oko 150 °C i pecite dugo. Tako se kolač ravnomjerno ispeče i ne presuši.

Umjesto mud čokoladne torte, možemo pripremiti i druge. Evo nekoliko ideja:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta od čokolade - mud cake

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 175 °C i namastite kalup za tortu promjera 23 cm. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol dok se dobro ne sjedine.

2. Korak

U posebnoj posudi umutite mlaćenicu, biljno ulje, jaja i BAM pastu od vanilije dok se dobro ne sjedine. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i miješajte dok se ne sjedine. U tijesto dodajte vruću vodu i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine.

3. Korak

Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite 35 do 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu tijesta ne izađe čista. Ostavite kolač da se hladi u kalupu još 10 minuta, a zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,27 €
Ukupno:
29,43 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual