Sočna čokoladna torta na prvi pogled izgleda poput obične čokoladne torte, ali nije. U čokoladnoj se kremi skriva nježna, jedva uočljiva aroma jagoda, koja okus čokoladne torte podiže na višu razinu. U kremi su i BAM mliječna i tamna čokolada, koje osiguravaju savršenu ravnotežu.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
BAM savjet kako bi čokoladna torta bila stvarno savršena: jako je važno koliko su velika jaja koja ćete upotrijebiti za pripremu biskvita. Čokoladna torta pripremljena je od jaja veličine M koja teže od 53 do 63 g. Veličina jaja utječe na omjer sastojaka, odnosno na teksturu i okus.
Vjerojatno vam se već dogodilo da ste točno pratili recept, ali čokoladna torta nije ispala onako kako ste očekivali. U takvom je slučaju gotovo uvijek kriva veličina jaja, koja je ili premalena ili prevelika u odnosu na količinu (prije svega) suhih sastojaka. Stoga, ako recept zahtijeva određenu veličinu jaja, te se upute treba pridržavati.
Od ovih sastojaka možete pripremiti 8 komada torte pripremljene u kalupu promjera 18 cm.
BAM savjeti i recepti dio su BAM knjige recepata – Torte, koju smo kreirali zajedno sa slastičarkom Urškom Jerman koja stvara pod imenom Cake O'Clock.
Umjesto čokoladne torte s jagodama, svoje nepce možete razmaziti i drugim okusima. Pripremili smo nekoliko ideja: