BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Sočna čokoladna torta s jagodama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 15
socna cokoladna torta s jagodama

Sočna čokoladna torta na prvi pogled izgleda poput obične čokoladne torte, ali nije. U čokoladnoj se kremi skriva nježna, jedva uočljiva aroma jagoda, koja okus čokoladne torte podiže na višu razinu. U kremi su i BAM mliječna i tamna čokolada, koje osiguravaju savršenu ravnotežu. 

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

BAM savjet kako bi čokoladna torta bila stvarno savršena: jako je važno koliko su velika jaja koja ćete upotrijebiti za pripremu biskvita. Čokoladna torta pripremljena je od jaja veličine M koja teže od 53 do 63 g. Veličina jaja utječe na omjer sastojaka, odnosno na teksturu i okus. 

Vjerojatno vam se već dogodilo da ste točno pratili recept, ali čokoladna torta nije ispala onako kako ste očekivali. U takvom je slučaju gotovo uvijek kriva veličina jaja, koja je ili premalena ili prevelika u odnosu na količinu (prije svega) suhih sastojaka. Stoga, ako recept zahtijeva određenu veličinu jaja, te se upute treba pridržavati.

Od ovih sastojaka možete pripremiti 8 komada torte pripremljene u kalupu promjera 18 cm.

BAM savjeti i recepti dio su BAM knjige recepata – Torte, koju smo kreirali zajedno sa slastičarkom Urškom Jerman koja stvara pod imenom Cake O'Clock.

Umjesto čokoladne torte s jagodama, svoje nepce možete razmaziti i drugim okusima. Pripremili smo nekoliko ideja:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 1 dl vode
  • 1 paketić limun šećera

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Nakon nekoliko minuta izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Dok se biskvit peče, pripremite šećernu otopinu i pire od jagoda: jagode prokuhajte sa šećerom, sameljite ih štapnim mikserom i ohladite dok ne postanu mlake.
3
Dok se biskvit hladi, pripremite čokoladnu kremu. Na pari otopite čokoladu sa 100 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja (250 g) i stavite na hladno. Namačite listiće želatine u hladnoj vodi najmanje 5 minuta. Otopite iscijeđenu želatinu u otopljenoj čokoladi i dodajte pire od jagode i aromu jagode. Promiješajte lopaticom da se sastojci lijepo povežu, maknite s pare i ohladite dok smjesa ne postane mlaka. S pomoću lopatice umije- šajte istučeno slatko vrhnje u mlaku čokoladu.
4
Prerežite biskvit na dva jednaka sloja; gornji obrežite na veličinu promjera 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na sredinu stavite manji biskvit i navlažite ga. Premažite ostatkom kreme tako da najprije ispunite rub oko biskvita, zagladite površinu i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti.
5
Prelijte čokoladnu glazuru po ohlađenoj kremi: zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte ga po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pustite da se malo ohladi i prelijte je preko kreme.
6
Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati prije posluživanja. Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,58 €
Ukupno:
15,80 €14,22 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual