BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od pistacija

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 19
torta od pistacija

Slatka pistacija. Torta se sastoji od aromatičnog i hrskavog biskvita od lješnjaka, kakao biskvita i bogate kreme od pistacija. Ovaj puni okus prženih pistacija dobiva se zahvaljujući BAM namazu od pistacija koji sadrži čak 50 % pistacija i ima glatku i kremastu teksturu. Za dodatnu hrskavost torta je obilno posuta sjeckanim lješnjacima i pistacijama.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

BAM savjet: tijekom izrade torti preporučujemo upotrebu prilagodljivih prstena koji se mogu čvrsto stisnuti oko biskvita, a obvezna je i upotreba acetatne folije. Tako će se torta lako odvojiti od prstena, a slojevi će ostati lijepi i glatki.

Budući da se neki biskviti nakon pečenja malo smanje, prsten sam prije pečenja treba namjestiti na centimetar više od željenog promjera: za tortu promjera 18 cm prsten za pečenje biskvita treba namjestiti na promjer od oko 18,5 do 19 cm.

Više trikova i savjeta kako da vaša torta bude stvarno dobrog okusa možete pronaći ovdje.

Slatka torta od pistacija u kombinaciji s aromatičnim i hrskavim biskvitom od lješnjaka dio je BAM knjige recepata – Torte, kreirane u suradnji sa slastičarkom Cake O'Clock.

Umjesto torte od pistacija, možete uživati i u:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 1 bjelanjak (veličine M)
  • 40 g kristalnog šećera
  • 30 g mljevenih lješnjaka
  • 10 g glatkog brašna
  • 30 ml mlijeka
  • 10 g instant kakaa
  • malo nasjeckanih pistacija i prženih lješnjaka za posipanje

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 175 ° C. Čvrsto istucite bjelanjke sa šećerom i lopati- com umiješajte lješnjake i brašno. Smjesu ravnomjerno rasporedite na list papira za pečenje u krug promjera 18 cm. Pecite 13 minuta. Pažljivo odlije- pite papir za pečenje s pečene podloge od lješnjaka i ohladite na rešetki.
2
Dok se podloga od lješnjaka peče, pripremite smjesu za biskvit. 10 mi- nuta mutite jaje sa šećerom. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu rasporedite po pekaču promjera 16 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno) i pecite 10 mi- nuta na 180 °C. Nakon nekoliko minuta izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
3
Umutite slatko vrhnje i stavite na hladno; namačite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta. Mascarpone pomiješajte s namazom od pistacija, vanilijom, še- ćerom i bojom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte mlijeko i u njemu otopite iscijeđene listiće želatine. Dodajte ga u kremu i dobro pro- miješajte. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.
4
Biskvit od lješnjaka stavite na podlogu i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. U sredinu stavite biskvit, navlažite ga i premažite ostatkom kreme tako da najprije ispunite rub oko biskvita. Poravnajte površinu i obilno pospite mješavinom pistacija i lješnjaka. Ostavite da se torta hladi najmanje 4 sati.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,38 €
Ukupno:
23,80 €21,42 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual