Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Krafne s malinama i BAM ruby čokoladom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 3 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 14
krafne s malinama i bam ruby cokoladom

Zahvaljujući izvrsnoj kombinaciji okusa, krafne s malinama i BAM ruby čokolado savršene su i kao slastica za Valentinovo i kao slastica koju ćete ponuditi maskama koje će vam pokucati na vrata. Prozračnu jezgru krafne dodatno obogaćuje BAM preljev malina, koji zbog svoje teksture nalik marmeladi odlično funkcionira kao nadjev za krafne.

Priprema krafni čini se izazovnom i dugotrajnom, pa od nje često odustanemo. Stoga smo pripremili recept koji će pripremu krafni učiniti potpuno jednostavnom, samo ga se treba strogo pridržavati.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu kupnju.

BAM savjet: za pripremu krafni potreban je kvasac. Pritom moramo paziti da za pripremu radije uzmemo malo više vremena i pustimo da se tijesto polagano diže nego da povećamo količinu kvasca kako bi se tijesto diglo brže. Ako povećamo količinu kvasca, krafne će se lijepo dignuti, ali će poprimiti intenzivan okus kvasca, a ne nadjeva.

Osim (ili umjesto) krafni, za Valentinovo možete pripremiti i:

Ili naučite kako temperirati čokoladu i poslužiti je kao desert uz svježe jagode ili drugo voće.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Krafne s malinama i BAM ruby čokoladom

  • Vrijeme pripreme: 3 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 14

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Ulijte mlijeko u zdjelu i dodajte nasjeckanu mahunu vanilije. Kad se počne dimiti, maknite s vatre i prelijte u mjerni vrč. U veću posudu samostojećeg miksera dodajte brašno. Umiješajte šećer, sol i kvasac. S pomoću nastavka u obliku kuke počnite miješati suhe sastojke, a zatim dodajte mlijeko s vanilijom i jaja. Miješajte još 10 minuta dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Zatim malim žlicama u tijesto postupno dodajte omekšali maslac. Kad ste dodali sav maslac, nastavite miješati još 5 – 6 minuta, tj. dok se sastojci ne povežu i dok tijesto ne bude ljepljivo i elastično.
2. Korak Veću posudu u kojoj će se tijesto dizati lagano nauljite, tijesto stavite u posudu, prekrijte i ostavite na toplom jedan sat odnosno dok se tijesto ne udvostruči. Dignuto tijesto podijelite na 20 jednakih komada, svaki neka ima 45 g. Tijesto razvaljajte u kuglice i stavite ih na dva lagano nauljena pekača uz dovoljni razmak. Prekrijte lagano nauljenim papirom za pečenje ili laganom kuhinjskom krpom (ako je preteška, spriječit će dizanje) te ostavite da se diže još sat i pol, tj. dok se kuglice ne udvostruče.
3. Korak Veliku posudu u kojoj ćete peći krafne napunite uljem. Uljem treba napuniti 2/3 posude. Posudu stavite na slabu ili srednju vatru i zagrijavajte dok ulje ne postigne 170 stupnjeva. Za provjeru upotrijebite termometar za kuhanje ili čačkalicu. Kad čačkalica počne cvrčati, ulje je dovoljno zagrijano i spremno za pečenje. Zatim svaku krafnu pažljivo podignite i nježno je spustite u ulje. Krafne pecite približno 5 minuta i nakon toga ih okrenite. Pečene krafne stavite na rešetku obloženu papirnatim ručnicima. Ostavite da se do kraja ohlade na rešetki.
1. Korak Dresir vrećicu ili „injekciju” za punjenje krafni napunite BAM preljevom od malina. Krafne napunite tako da na svakoj napravite otvor kroz koji ćete u krafnu ubrizgati nadjev od malina.
1. Korak 80 ml slatkog vrhnja zagrijte skoro do vrenja te ga prelijte po 100 g BAM ruby čokolade. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. U rastopljenu ruby čokoladu umočite krafne i pričekajte da se čokoladni ganache ohladi. Ukrasite po želji i poslužite.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual