BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Jednostavan cheesecake s jagodama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13
jednostavan cheesecake s jagodama

Jednostavan cheesecake je torta od jagoda koja spaja iznimno kremasti nadjev od jagoda, cheesecake kremu te hrskavu, slanu i slatku podlogu od keksa. Nadjev za jednostavan cheesecake radi se od krem sira u koji smo dodali prave jagode. Kako bi okus bio dovoljno voćan, jagode najprije izgniječite, a potom ih narežite. Ovo je dodatni korak, ali se isplati. 

Je li ovo recept za cheesecake s jagodama? Je li ovo recept za pitu od jagoda? Ne, nego za oboje.

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

Ako slijedite korake pripreme, dobit ćete nadjev za cheesecake s jagodama čiji je okus kao mousse od jagoda. Nalazi se na slano-slatkoj korici podloge od keksa. Nadjev s jagodama možete pripremiti prema predloženim sastojcima, ali postupak možete i pojednostaviti BAM mješavinom za cheesecake. Ako ćete upotrijebiti mješavinu, samo dodajte jagode i dobit ćete kremasti nadjev za cheesecake.

BAM savjet: za podlogu od keksa upotrijebili smo perece koje dodaju slanost te graham kekse kako bi podloga bila hrskava. Kako bi okusi zaista bili onakvi kakvi trebaju biti, za pripremu podloge od keksa treba upotrijebiti oboje: i perece i kekse.

Cheesecake se može pripremiti na nekoliko različitih načina. U nastavku je nekoliko ideja:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Jednostavan cheesecake s jagodama

  • Vrijeme pripreme: 1 h 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13

Sastojci:

  • 50 g mljevenih pereca
  • 100 g mrvica od graham keksa
  • 40 g šećera
  • 75 g neslanog maslaca

Upute za pripremu:

1. Korak Perece i graham kekse kuhačom ili mikserom usitnite u mrvice. U srednje velikoj posudi miješajte mljevene kekse, šećer i otopljeni maslac dok se ne povežu. Smjesa će biti gusta, gruba i nalikovati na pijesak. Utisnite smjesu u dno i uz stranice pekača promjera 23 cm.
2. Korak U pećnici koju ste zagrijali na 180 °C podlogu od keksa pecite 15 – 16 minuta. Zatim podlogu od keksa izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Hladite približno 30 minuta. Za to vrijeme pripremite pire od jagoda.
1. Korak Jagode potpuno zgnječite tako da dobijete pire. Predložena količina dovoljna je za 1,5 do 2 šalice pirea. Pire od jagoda procijedite kroz fino mrežasto cjedilo, gurajte ga žlicom i protisnite kroz cjedilo. Bacite sjemenke koje su ostale na cjedilu. Uz povremeno miješanje na laganoj i srednjoj vatri kuhajte procijeđeni pire dok se ne zgusne. To traje najmanje 25 – 35 minuta, a može potrajati i dulje, ovisno o vašoj tavi odnosno sočnosti jagoda. U pire ili reducirani pire ne dodajemo šećer – u njemu su samo čiste jagode. Prije upotrebe ostavite nadjev za cheesecake da se potpuno ohladi na sobnu temperaturu.
1. Korak Hladno vrhnje umutite u čvrst snijeg i ostavite sa strane. Ručnim ili samostojećim mikserom s pjenjačom ili nastavkom za lopaticu miješajte krem sir na srednjoj brzini sve dok smjesa ne postane potpuno glatka i kremasta. Ako je potrebno, gumenom lopaticom ostružite stranice i dno posude. Dodajte ohlađeni reducirani pire od jagoda, šećer u prahu i BAM pastu od vanilije te miješajte na srednjoj brzini da se sastojci sjedine. Smjesa treba biti kremasta i glatka. Pazite da ne bude velikih grudica krem sira. Ako ima grudica, miješajte dok smjesa ne postane glatka.
2. Korak Mikserom na maloj brzini ili gumenom lopaticom dodajte tučeno vrhnje u nadjev za cheesecake i miješajte dok se ne sjedine. Miješajte polagano jer ne želimo izbaciti sav zrak iz tučenog vrhnja. Nadjev rasporedite na ohlađenu podlogu od keksa. Lopaticom zagladite vrh. Čvrsto prekrijte plastičnom ili aluminijskom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 8 sati. Za najbolje rezultate preporučujemo najmanje 12 sati. Što cheesecake duže stoji u hladnjaku, to će mu struktura biti bolja. Ne preporučujemo upotrebu zamrzivača. Zatim dodajte još malo ukrasa i poslužite!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,58 €
Ukupno:
14,22 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual