Marakuja je izrazito aromatično voće ugodnog kiselkastog okusa te se izvrsno slaže s desertima nježne i slatke strukture kao što su panna cotta ili sve popularniji cheesecake bez pečenja. Izvrsna je u desertima pripremljenima s BAM bijelom čokoladom i tako razbija njihovu slatkoću.
Pripremiti cheesecake bez pečenja puno je lakše nego pripremiti onaj koji je potrebno toplinski obraditi prije posluživanja. Nema jaja, nema pečenja, što znači da gotovo ne možete pogriješiti. Pri izradi tradicionalnog cheesecakea jaja se lako mogu prekuhati, premalo termički obraditi ili prepeći, zbog čega će cheesecake puknuti.
Prozračnu kremu od bijele čokolade možete napraviti i uz pomoć BAM mješavine za cheesecake. Ako ćete cheesecake bez pečenja pripremati s našom smjesom, slijedite upute na poleđini proizvoda ili ih potražite na našoj web-stranici: pored proizvoda nalazi se kartica „Upute za upotrebu” te dodajte bijelu čokoladu.
BAM savjet: za podlogu od keksa upotrijebit ćemo graham kekse, maslac i smeđi šećer. Tako ćemo i bez pečenja dobiti debelu, hrskavu i čvrstu podlogu od keksa! Preporučujemo da upotrijebite smeđi šećer jer vlaga u smeđem šećeru pomaže stvrdnjavanju podloge od keksa.
Ako za izradu cheesecakea bez pečenja upotrijebite BAM preljev od malina, slatka kriška pretvorit će se u lagano i kremasto osvježenje. Recept za cheesecake s malinama možete pronaći ovdje.
Za kombinaciju krem sira i prozračnog soufflea napravite japanski cheesecake prema ovom receptu.
Marakuju ili maline možete zamijeniti borovnicama i napraviti cheesecake bez pečenja od borovnica.