BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Cheesecake bez pečenja s bijelom čokoladom i marakujom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 10
cheesecake bez pecenja s bijelom cokoladom i marakujom

Marakuja je izrazito aromatično voće ugodnog kiselkastog okusa te se izvrsno slaže s desertima nježne i slatke strukture kao što su panna cotta ili sve popularniji cheesecake bez pečenja. Izvrsna je u desertima pripremljenima s BAM bijelom čokoladom i tako razbija njihovu slatkoću.

Pripremiti cheesecake bez pečenja puno je lakše nego pripremiti onaj koji je potrebno toplinski obraditi prije posluživanja. Nema jaja, nema pečenja, što znači da gotovo ne možete pogriješiti. Pri izradi tradicionalnog cheesecakea jaja se lako mogu prekuhati, premalo termički obraditi ili prepeći, zbog čega će cheesecake puknuti.

Prozračnu kremu od bijele čokolade možete napraviti i uz pomoć BAM mješavine za cheesecake. Ako ćete cheesecake bez pečenja pripremati s našom smjesom, slijedite upute na poleđini proizvoda ili ih potražite na našoj web-stranici: pored proizvoda nalazi se kartica „Upute za upotrebu” te dodajte bijelu čokoladu.

BAM savjet: za podlogu od keksa upotrijebit ćemo graham kekse, maslac i smeđi šećer. Tako ćemo i bez pečenja dobiti debelu, hrskavu i čvrstu podlogu od keksa! Preporučujemo da upotrijebite smeđi šećer jer vlaga u smeđem šećeru pomaže stvrdnjavanju podloge od keksa.

Ako za izradu cheesecakea bez pečenja upotrijebite BAM preljev od malina, slatka kriška pretvorit će se u lagano i kremasto osvježenje. Recept za cheesecake s malinama možete pronaći ovdje.

Za kombinaciju krem sira i prozračnog soufflea napravite japanski cheesecake prema ovom receptu.

Marakuju ili maline možete zamijeniti borovnicama i napraviti cheesecake bez pečenja od borovnica. 

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 200 g izmrvljenih graham keksa, otprilike 12 – 14 cijelih keksa
  • 65 g smeđeg šećera
  • 115 g neslanog maslaca
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Izdrobljene kekse prelijte otopljenim maslacem. Sve dobro izmiješajte, zatim smjesu od keksa prebacite na pekač. Masu vilicom dobro utisnite uz dno pekača, zatim sve stavite na hladno. Za to vrijeme pripremite kremu od bijele čokolade.
1
Preostalu BAM čokoladu rastopite nad vodenom kupkom. Pripazite da lonac u kojem je bijela čokolada ne dodiruje posudu s kipućom vodom. Ostavite da se ohladi. Mascarpone sir promiješajte u zdjeli kako biste dobili ujednačenu smjesu bez grudica. U sir polako dodajte rastopljenu bijelu čokoladu. Umutite slatko vrhnje i lagano ga umiješajte u smjesu mascarpone sira i rastopljene bijele čokolade. Dodajte još limunov sok i BAM pastu od vanilije. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa i sve stavite na hladno. Pripremite preljev od marakuje.
1
Listove želatine namačite u hladnoj vodi prema uputama proizvođača. BAM preljev od marakuje ulijte u posudu i malo ga zagrijte. U to dodajte otopljene listiće želatine i dobro promiješajte. Kad se dobivena smjesa malo ohladi, prelijte je preko pripremljenog cheesecakea bez pečenja. Cheesecake bez pečenja ostavite na hladnom najmanje 6 sati, najbolje preko noći.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,48 €
Ukupno:
14,80 €13,32 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual