BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Nanaimo čokoladne šnite

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 14
nanaimo cokoladne snite

Čokoladne šnite jedne su od najomiljenijih slastica u Sloveniji. A zato što postoji jako puno različitih varijanti recepta za ovu slasticu, čokoladne šnite razlikuju se od kuhinje do kuhinje. Mi vam ovoga puta predstavljamo kanadsku varijantu – Nanaimo čokoladne šnite.

Čokoladni kvadratići koji su postali čokoladne šnite

Nanaimo čokoladne šnite vrlo su slične našim varijantama ove slastice, ali ih za razliku od naših ne pripremamo u pećnici. Ovo kanadsko remek djelo tradicionalno je sastavljeno od tri sloja: dno je sastavljeno od oblatni i komadića kokosa, nadjev je od kreme od vanilije, a na vrhu je sloj čokoladne kreme. Čak i za kanadske šnite postoji čak nekoliko različitih recepata; razlikuju se prije svega po okusu nadjeva (uz vaniliju, Kanađani najviše vole okus metvice, maslaca od kikirikija i kokosa).

Iako navodno recept za njih postoji već vrlo dugo, prvi je recept objavljen u kuharici 1952. pod imenom »čokoladni kvadratići«, godinu dana kasnije u drugoj su ih kuharici nazvali onako kako ih nazivamo i danas – Nanaimo čokoladne šnite. I danas za njih postoje razni nazivi, ali ovo je ime je ostalo tako poznato jer je 1986. godine domaćica Joyce Hardcastle iz grada Nanaimo s ovim receptom pobijedila na lokalnom natjecanju za najbolju slasticu. Od tada nadalje je gospođa Hardcastle zaštitno lice Nanaimo čokoladnih šnita.

Pripremite Nanaimo čokoladne šnite bez pečenja

Donji recept zasigurno će vam se svidjeti jer nema pečenja. Izrađivanje će vam doduše oduzeti nešto vremena (približno 2 sata), ali konačni je proizvod vrijedan uloženog truda. Ako budete primijenili donji recept, moći ćete se zasladiti dnom od kombinacije maslaca, kakaa u prahu, usitnjenih lješnjaka, zdrobljenih keksa i kokosa te nadjevom od kreme od vanilije, prelivenog slojem rastopljene čokolade.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • ½ zdjelice maslaca, zagrijanog na sobnu temperaturu
  • 2 jušne žlice pudinga od vanilije
  • 2 jušne žlice i 2 čajne žličice vrhnja za šlag s najmanje 35 % masti
  • 2 zdjelice šećera u prahu

Upute za pripremu:

1
Električnim mikserom miksajte jaja, a zatim u većem loncu iznad vrele vode rastopite maslac, kakao u prahu i šećer te miješajte dok smjesa ne postane glatka. U tu smjesu dodajte jaja i vanilin šećer te miješajte dok se sastojci ne spoje.
2
Lonac uklonite s vatre i u smjesu umiješajte zdrobljene kekse, kokos i usitnjene lješnjake (ili bademe ili orahe). Smjesu stavite u pladanj, obložen papirom za pečenje i ravnomjerno ju rasporedite te pritisnite prstima prema dnu. Pladanj pokrijte prozirnom folijom za namirnice i stavite ga u hladnjak na sat vremena.
1
Dok se dno hladi, u posudi električnim mikserom miksajte maslac da postane gladak. Dodajte još puding od vanilije, vrhnje za šlag i šećer u prahu te miksajte da nadjev postane prpošan. Rasporedite ga po ohlađenom dnu, a zatim pladanj stavite u hladnjak na 30 minuta.
1
Uz pomoć vodene kupelji rastopite čokoladu i maslac da preljev postane gladak i sjajan. Preljev malo ohladite, a zatim ga lopaticom rasporedite po nadjevu i pričekajte 10 minuta da se ohladi. Oštrim nožem narežite šnite i poslužite. Dobar vam tek!
2
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual