Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pina Colada cheesecake

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • Broj sastojaka: 12
    pina colada cheesecake
    • Piña Colada cheesecake izvrsna je slastica koja spaja tropske okuse ananasa, kokosa i ruma u bogat i kremast cheesecake. Piña Colada cheesecake slastica je koju možete poslužiti na vruću ljetnu večer ili je možete iskoristiti da običnu slasticu podignete na višu razinu.

    1. Kako se priprema Piña Colada cheesecake?

    Počnimo s popisom potrebnih sastojaka. Hrskavu podlogu od keksa za cheesecake pripremamo od keksa, otopljenog maslaca i šećera. Slijedi kremasti nadjev koji se priprema od kremastog sira, šećera, jaja te mu se dodaje malo soka od ananasa, kokosa i ekstrakt ruma.

    Osim što je popis sastojaka jednostavan, jednostavna je i priprema. Sama priprema zahtijeva dosta koraka, ali to ne znači da će biti teško. Kako bi sve bilo još lakše, pripremili smo par savjeta:

    Ostavite sastojke da se zagriju na sobnu temperaturu. To je važno u pripremi svake slastice, pa tako i u pripremi Piña Colada cheesecakea. Kremasti sir, jaja i ostali sastojci trebaju prije miješanja biti sobne temperature. Tako osiguravamo dobro miješanje sastojaka i stvaranje svilenkasto glatke teksture.


    Cheesecake se peče u vodenoj kupelji. Ako se cheesecake prebrzo ispeče ili se prebrzo ohladi, na njemu se brzo mogu pojaviti neželjene pukotine. To se može spriječiti stavljanjem cheesecakea u vodenu kupelj. Na taj način moći ćemo regulirati temperaturu i spriječiti nastanak pukotina.

    Za samu pripremu preporučujemo napraviti koru od keksa s maslacem, no može se pripremiti i s drugim različitim okusima. Graham keksi, vafli od vanilije ili drugi keksi također odlično funkcioniraju.

    Na popisu recepata nalazi se i rum. Količinu ruma prilagodite ukusu. Ako vam se ne sviđa okus ruma, možete ga izostaviti. Slijedeći ove savjete i trikove dobit ćemo ukusan Piña Colada cheesecake koji će zasigurno impresionirati i najzahtjevnije nepce.

    Ljubitelje Piña Colada slastica možemo oduševiti i s:

    Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

    Pina Colada cheesecake

    • Vrijeme pripreme: 45 min
    • Zahtjevnost:
      • Broj sastojaka: 12

      Sastojci:

      • 180 g keksa s maslacem
      • 60 g neslanog maslaca
      • 50 g šećera
      • 700 g krem sira
      • 100 g šećera
      • 3 jaja
      • 60 ml soka od ananasa
      • 60 ml kokosovog mlijeka
      • 1 žlica ekstrakta ruma
      • 560 g narezanog ananasa
      • 100 g kokosovog brašna
      • 50 g BAM bijelog kokosovog namaza

      Upute za pripremu:

      1. Korak

      Zagrijte pećnicu na 180 °C. U posudi pomiješajte mrvice keksa, otopljeni maslac i šećer. Miješajte dok se sastojci dobro ne povežu. Smjesu utisnite na dno kalupa za kolač promjera 23 cm. Podlogu od keksa pecite 10 minuta, zatim je izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

      2. Korak

      Umutite kremasti sir i šećer u velikoj posudi. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno dodajte jaja i nakon svakog dodanog jajeta dobro umutite. Umiješajte sok od ananasa, kokosovo mlijeko, ekstrakt ruma i BAM bijeli namaz od kokosa dok se svi sastojci dobro ne povežu. Umiješajte narezani ananas i usitnjeni kokos. Smjesu za cheesecake ulijte na pripremljenu ispečenu koru od keksa.

      3. Korak

      Pecite od 60 do 70 minuta ili dok cheesecake ne bude spreman. Pričekajte da se cheesecake ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga najmanje 4 sata ili preko noći hladite u hladnjaku. Piña Colada cheesecake poslužuje se ohlađen, a po želji ga dodatno ukrasite usitnjenim kokosom i komadićima ananasa.

      Možda te zanima
      Možda te zanima
      Možda te zanima
      Možda te zanima
      Možda te zanima
      Možda te zanima
      Postani slastičarski majstor

      Postani slastičarski majstor

      Prijavi se na čoko e-časopis

      Prijavi se na čoko e-časopis

      Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
      Vijesti
      Recepti
      Aktual
      Vijesti
      Recepti
      Aktual