1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno sa škrobom u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Umutite 150 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Pomiješajte mascarpone s namazom od kokosa i šećerom. Zagrijte 20 g slatkog vrhnja s likerom i u njemu otopite iscijeđe- nu želatinu. Dodajte ostatku kreme i dobro promiješajte ručnim mikserom. Dodajte kokosovo brašno, a na kraju lopaticom umiješajte istučeno slatko vrhnje.
3
Biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Izrežite gornji sloj na veličinu pro- mjera od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga kremom od kokosa i poravnajte površinu. Na sredinu stavite manji biskvit i navlažite ga.
4
Umutite 150 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Mascarpone pomiješajte s jogurtom, šećerom i bojom (dodajte aromu po želji) dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte 20 g slatkog vrhnja i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte smjesu u kremu i dobro promiješajte. Na kraju s pomoću lopatice umije- šajte tučeno vrhnje.
5
Ravnomjerno premažite kremu po biskvitu (najprije ispunite rub oko bi- skvita) i zagladite površinu. Stavite tortu u hladnjak da se učvrsti, a zatim je prelijte glazurom.
6
Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smje- su. Malo ohladite i ravnomjerno rasporedite po kremi. Pospite kokosovim brašnom.
7
Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati, skinite prsten i ukrasite je po želji.