Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Pina Colada

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 24
torta pina colada

Torta Pina Colada prikladna je i za one koji nisu veliki ljubitelji ananasa. Torta će u kombinaciji s kokosom oduševiti i najzahtjevnija nepca.

Torta se sastoji od kreme od svježeg ananasa s jogurtom i kremaste kreme od kokosa na bazi BAM namaza od kokosa. Dva sloja biskvita navlažena su otopinom šećera kojoj je dodan liker od kokosa. 

U ovoj ga torti zaista ne bi smjelo manjkati, ali ako će tortu jesti i najmlađi, izostavite liker. Sastojci recepta dostatni su za pripremu osam komada torte u pekaču promjera 18 cm. Recept je dio BAM knjige recepata: Torte.

Osim tortom Pina Colada goste možete oduševiti i sljedećim tortama:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Pina Colada

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 24

Sastojci:

  • 2 jaja (veličine M)
  • 60 g kristalnog šećera
  • 50 g glatkog brašna
  • 10 g škroba
  • 80 ml vode
  • 1 paket vanilin šećera
  • 1 čep likera od kokosa
  • 120 g sira mascarpone
  • 100 g BAM namaza od kokosa
  • 170 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 10 g kokosovog brašna
  • 10 g šećera u prahu
  • 1,5 listića želatine (jedan i pol listić)
  • 1 čep likera od kokosa
  • 150 g jogurta od ananasa (1 pakiranje)
  • 100 g sira mascarpone
  • 170 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 30 g šećera u prahu
  • kapljica jestive žute boje
  • kap arome ananasa*
  • 2,5 listića želatine (dva i pol listića)

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno sa škrobom u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.

2. Korak

Umutite 150 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Pomiješajte mascarpone s namazom od kokosa i šećerom. Zagrijte 20 g slatkog vrhnja s likerom i u njemu otopite iscijeđe- nu želatinu. Dodajte ostatku kreme i dobro promiješajte ručnim mikserom. Dodajte kokosovo brašno, a na kraju lopaticom umiješajte istučeno slatko vrhnje.

3. Korak

Biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Izrežite gornji sloj na veličinu pro- mjera od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga kremom od kokosa i poravnajte površinu. Na sredinu stavite manji biskvit i navlažite ga.

4. Korak

Umutite 150 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Mascarpone pomiješajte s jogurtom, šećerom i bojom (dodajte aromu po želji) dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte 20 g slatkog vrhnja i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte smjesu u kremu i dobro promiješajte. Na kraju s pomoću lopatice umije- šajte tučeno vrhnje.

5. Korak

Ravnomjerno premažite kremu po biskvitu (najprije ispunite rub oko bi- skvita) i zagladite površinu. Stavite tortu u hladnjak da se učvrsti, a zatim je prelijte glazurom.

6. Korak

Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smje- su. Malo ohladite i ravnomjerno rasporedite po kremi. Pospite kokosovim brašnom.

7. Korak

Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati, skinite prsten i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,75 €
Ukupno:
6,75 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual