Sastojci:
- 300 g slatkog vrhnja za šlag
- 600 g BAM tamne čokolade
- 260 g slatkog vrhnja za šlag
- 650 g BAM mliječne čokolade
Čokoladni preljiv za torte mješavina je čokolade i toplog slatkog vrhnja, najčešće u omjeru 1: 1. Preljev za torte, koji bi trebao biti gladak, svilenkast i sjajan, osnovni je dio svake slastičarske kuhinje. Priprema nije samo laka i brza, već je i njegova upotreba iznimno svestrana. Čokoladni preljev za tortu prikladan je za namakanje, na primjer, kod pripreme kokosovih kockica ili „čupavaca“, prikladan je kao namaz, glazura ili kao preljev. Mogućnosti korištenja su praktički beskrajne! Međutim, kako bi se čokoladni preljev lijepo i dramatično prelio preko vaše omiljene torte, pripremit ćemo ga slično čokoladnom ganacheu. Ovaj put ćemo za preljev koristiti mliječno i tamnu čokoladu. Preljev od tamne čokolade savršeno pristaje na tortu crna šumica, dok preljev od mliječne čokolade obožava kinder bueno tortu.
Količina preljeva prikladna je za dvoslojnu tortu promjera 20 cm.