Sastojci:
- 115 g maslaca
- 225 g BAM tamne čokolade
- 200 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 65 g brašna
- 20 g BAM kakaa u prahu
- 4 žličice espresso praha
- 115 g mascarpone sira
- 60 g šećera u prahu
- 120 ml slatkog vrhnja za tučenje
- BAM kakao u prahu (za posipavanje)
Mislite da stvarno ne postoji bolja slastica od dobrog brownie kolačića? Zapravo postoji! To je tiramisu brownie.
Tiramisu brownie priprema se s klasičnim okusima tiramisua (kava i vrhnje). Na vrh se stavlja preljev od slatkog vrhnja i krem sira. Tučeno vrhnje preljev će učiniti laganim i prozračnim, a krem sir oštrim i bogatim.
Espresso? Da, naravno. Kakav bi to bio tiramisu bez okusa kave? Upotrijebit ćemo espresso u prahu.
Pozor ljubitelji kave.
Pripremili smo još nekoliko recepata kojima možete oduševiti:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Četvrtasti pekač od 20 cm obložite papirom za pečenje. U posudi koja je primjerena za mikrovalnu pećnicu rastopite maslac. U otopljeni maslac umiješajte BAM tamnu čokoladu i stavite u mikrovalnu pećnicu dodatnih 10 do 15 sekundi dok se maslac i čokolada potpuno ne otope.
Tucite smeđi šećer i jaja dok smjesa ne postane sjajna. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, BAM kakao u prahu i espresso prah, a zatim suhe sastojke umiješajte u mokre. Smjesu izlijte u pripremljeni pekač i pecite 20 minuta, dok nož zaboden u sredinu kolačića ne izađe gotovo čist.
Vrhnje mutite mikserom dok ne dobijete čvrste vrhove. Izvadite iz posude. U istoj posudi mutite krem sir i šećer u prahu dok ne dobijete pjenastu smjesu, oko 30 sekundi. Na nižoj brzini dodajte tučeno vrhnje i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Dobivenu glazuru rasporedite po kolačićima, a zatim ih posipajte s još espressa u prahu.