BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta s vanilijom i jagodama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 22
torta s vanilijom i jagodama

Definitivno ne smijete propustiti ovu tortu u kojoj prevladava kombinacija okusa vanilije i jagode. Pred vama je recept za ukusnu i laganu tortu od vanilije koja se sastoji od dva sloja biskvita od vanilije, izvrsne kreme od vanilije i sloja od slatke jagode.

Za pripremu torte s biskvitom od vanilije možete upotrijebiti mahunu vanilije ili pastu od vanilije. Vanilija je kao kraljica začina dostupna u raznim oblicima. Nalazimo je u pasti od vanilije, ekstraktu vanilije, dobro poznatim mahunama vanilije, vanila šećeru i sigurni smo da bismo je mogli pronaći još negdje. Ali koja je prava razlika između upotrebe paste i mahune?

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Na prvi pogled: struganjem mahuna vanilije dobijemo one crne točkice koje jasno pokazuju da je u pripremi slastice upotrebljena vanilija. Struganje dugo traje, a ako ti za pripremu treba veća količina, može biti i prilično skupo. Pasta od vanilije u ovom je slučaju izvrsna zamjena. Mahune vanilije upotrijebimo onda kad je za pripremu slastice potrebna manja količina. Klikni i pročitaj više informacija.

Sad moramo pripremiti tortu. Bez obzira pripremate li tortu s jagodama, čokoladnu tortu, tortu Kinder Bueno ili tortu bilo kojeg drugog okusa, mora biti najbolja. Kako bi torta bila najbolja, moramo se pridržavati jednog od najvažnijih pravila svakog slastičara: recepta se treba držati od početka do kraja. 

Više savjeta za najbolju tortu možete pročitati ovdje.

Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada torte pečenih u kalupu za tortu promjera 18 cm. Recept za tortu od vanilije preuzet je iz BAM knjige recepata: Torte.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 1 jaje (razred veličine M)
  • 150 dl mlijeka
  • 65 g kristalnog šećera
  • 3 pumpice BAM paste od vanilije
  • 15 g škroba
  • 3 listića želatine
  • 250 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 40 g maslaca

Upute za pripremu:

1
Najprije pripremite nadjev od jagoda jer se on mora dobro stvrdnuti. Namačite listiće želatine u hladnoj vodi najmanje 5 minuta. Zagrijte ja- gode sa šećerom da omekšaju i sameljite ih u pire. Otopite iscijeđene listiće želatine u toplom pireu od jagoda. Ulijte smjesu u prsten ili pekač promjera 14 cm (4 cm manje od promjera kolača), koji ste prethodno obložili prozirnom folijom i dobro je pričvrstili. Stavite u zamrzivač da se stvrdne.
2
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom i pastom od vanilije mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
3
Dok se biskvit peče, skuhajte kremu od vanilije. Zakuhajte 1 dl mlijeka, a ostatak mlijeka miješajte s jajem, šećerom, vanilijom i škrobom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesu od jaja uz miješanje dodajte mlijeku i kuhajte još približno 5 minuta da se krema zgusne – važno je tijekom kuhanja cijelo vrijeme miješati smjesu pjenjačom. Odložite kre- mu, dodajte maslac i promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Želatinu 5 minuta namačite u hladnoj vodi, iscijedite je i otopite u toploj kremi. Kremu prekrijte plastičnom folijom tako da dodiruje površinu kreme i ohladite je dok ne postane mlaka. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Ohlađenu kremu glatko izmiješajte, dodajte je slatkom vrhnju u dva koraka i promiješajte lopaticom.
4
Biskvit prerežite na dva jednaka dijela. Izrežite gornji sloj na veličinu od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polo- vice kreme; na kremu stavite mali biskvit, navlažite ga i na njega stavite zamrznuti nadjev od jagode. Premažite ostatkom kreme, a pritom pazi- te da najprije ispunite rub oko biskvita. Izravnajte površinu i stavite tortu u hladnjak da se krema učvrsti.
5
Jagode kuhajte s vodom i šećerom dok ne zavriju. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Jagode sameljite u pire, malo ga ohla- dite (ne smije biti prevruć) i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Mlaki pire prelijte po hladnoj kremi i stavite tortu u hladnjak na još najmanje 4 sata. Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,37 €
Ukupno:
23,70 €21,33 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual