BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta s vanilijom i jagodama

 • (1)
 • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
 • Zahtjevnost:
 • Broj sastojaka: 22
torta s vanilijom i jagodama

Definitivno ne smijete propustiti ovu tortu u kojoj prevladava kombinacija okusa vanilije i jagode. Pred vama je recept za ukusnu i laganu tortu od vanilije koja se sastoji od dva sloja biskvita od vanilije, izvrsne kreme od vanilije i sloja od slatke jagode.

Za pripremu torte s biskvitom od vanilije možete upotrijebiti mahunu vanilije ili pastu od vanilije. Vanilija je kao kraljica začina dostupna u raznim oblicima. Nalazimo je u pasti od vanilije, ekstraktu vanilije, dobro poznatim mahunama vanilije, vanila šećeru i sigurni smo da bismo je mogli pronaći još negdje. Ali koja je prava razlika između upotrebe paste i mahune?

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Na prvi pogled: struganjem mahuna vanilije dobijemo one crne točkice koje jasno pokazuju da je u pripremi slastice upotrebljena vanilija. Struganje dugo traje, a ako ti za pripremu treba veća količina, može biti i prilično skupo. Pasta od vanilije u ovom je slučaju izvrsna zamjena. Mahune vanilije upotrijebimo onda kad je za pripremu slastice potrebna manja količina. Klikni i pročitaj više informacija.

Sad moramo pripremiti tortu. Bez obzira pripremate li tortu s jagodama, čokoladnu tortu, tortu Kinder Bueno ili tortu bilo kojeg drugog okusa, mora biti najbolja. Kako bi torta bila najbolja, moramo se pridržavati jednog od najvažnijih pravila svakog slastičara: recepta se treba držati od početka do kraja. 

Više savjeta za najbolju tortu možete pročitati ovdje.

Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada torte pečenih u kalupu za tortu promjera 18 cm. Recept za tortu od vanilije preuzet je iz BAM knjige recepata: Torte.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta s vanilijom i jagodama

 • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
 • Zahtjevnost:
 • Broj sastojaka: 22

Sastojci:

 • 1 jaje (razred veličine M)
 • 150 dl mlijeka
 • 65 g kristalnog šećera
 • 3 pumpice BAM paste od vanilije
 • 15 g škroba
 • 3 listića želatine
 • 250 g slatkog vrhnja za umućivanje
 • 40 g maslaca

Upute za pripremu:

1. Korak Najprije pripremite nadjev od jagoda jer se on mora dobro stvrdnuti. Namačite listiće želatine u hladnoj vodi najmanje 5 minuta. Zagrijte ja- gode sa šećerom da omekšaju i sameljite ih u pire. Otopite iscijeđene listiće želatine u toplom pireu od jagoda. Ulijte smjesu u prsten ili pekač promjera 14 cm (4 cm manje od promjera kolača), koji ste prethodno obložili prozirnom folijom i dobro je pričvrstili. Stavite u zamrzivač da se stvrdne.
2. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom i pastom od vanilije mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
3. Korak Dok se biskvit peče, skuhajte kremu od vanilije. Zakuhajte 1 dl mlijeka, a ostatak mlijeka miješajte s jajem, šećerom, vanilijom i škrobom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesu od jaja uz miješanje dodajte mlijeku i kuhajte još približno 5 minuta da se krema zgusne – važno je tijekom kuhanja cijelo vrijeme miješati smjesu pjenjačom. Odložite kre- mu, dodajte maslac i promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Želatinu 5 minuta namačite u hladnoj vodi, iscijedite je i otopite u toploj kremi. Kremu prekrijte plastičnom folijom tako da dodiruje površinu kreme i ohladite je dok ne postane mlaka. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Ohlađenu kremu glatko izmiješajte, dodajte je slatkom vrhnju u dva koraka i promiješajte lopaticom.
4. Korak Biskvit prerežite na dva jednaka dijela. Izrežite gornji sloj na veličinu od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polo- vice kreme; na kremu stavite mali biskvit, navlažite ga i na njega stavite zamrznuti nadjev od jagode. Premažite ostatkom kreme, a pritom pazi- te da najprije ispunite rub oko biskvita. Izravnajte površinu i stavite tortu u hladnjak da se krema učvrsti.
5. Korak Jagode kuhajte s vodom i šećerom dok ne zavriju. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Jagode sameljite u pire, malo ga ohla- dite (ne smije biti prevruć) i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Mlaki pire prelijte po hladnoj kremi i stavite tortu u hladnjak na još najmanje 4 sata. Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,38 €
Ukupno:
21,41 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual