Definitivno ne smijete propustiti ovu tortu u kojoj prevladava kombinacija okusa vanilije i jagode. Pred vama je recept za ukusnu i laganu tortu od vanilije koja se sastoji od dva sloja biskvita od vanilije, izvrsne kreme od vanilije i sloja od slatke jagode.
Za pripremu torte s biskvitom od vanilije možete upotrijebiti mahunu vanilije ili pastu od vanilije. Vanilija je kao kraljica začina dostupna u raznim oblicima. Nalazimo je u pasti od vanilije, ekstraktu vanilije, dobro poznatim mahunama vanilije, vanila šećeru i sigurni smo da bismo je mogli pronaći još negdje. Ali koja je prava razlika između upotrebe paste i mahune?
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Na prvi pogled: struganjem mahuna vanilije dobijemo one crne točkice koje jasno pokazuju da je u pripremi slastice upotrebljena vanilija. Struganje dugo traje, a ako ti za pripremu treba veća količina, može biti i prilično skupo. Pasta od vanilije u ovom je slučaju izvrsna zamjena. Mahune vanilije upotrijebimo onda kad je za pripremu slastice potrebna manja količina. Klikni i pročitaj više informacija.
Sad moramo pripremiti tortu. Bez obzira pripremate li tortu s jagodama, čokoladnu tortu, tortu Kinder Bueno ili tortu bilo kojeg drugog okusa, mora biti najbolja. Kako bi torta bila najbolja, moramo se pridržavati jednog od najvažnijih pravila svakog slastičara: recepta se treba držati od početka do kraja.
Više savjeta za najbolju tortu možete pročitati ovdje.
Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada torte pečenih u kalupu za tortu promjera 18 cm. Recept za tortu od vanilije preuzet je iz BAM knjige recepata: Torte.