BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Veganska čokoladna krema

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 5
veganska cokoladna krema

Veganska čokoladna krema je vrsta čokoladne kreme koja se radi bez sastojaka životinjskog porijekla, poput mlijeka, vrhnja ili maslaca. Umjesto toga obično se koristi zamjena za mlijeko, poput sojinog ili bademovog, te veganske čokolade. Postoje mnoge varijante veganske čokoladne kreme.

Osnovni recept obično uključuje zagrijavanje biljnog mlijeka i miješanje s veganskom čokoladom dok se potpuno ne spoje. Smjesa se zatim ohladi do guste i kremaste konzistencije i može se poslužiti kao puding ili koristiti kao nadjev za kolače i torte.

Neki recepti također mogu koristiti dodatne sastojke kao što su kukuruzni škrob ili agar agar kako bi se smjesa zgusnula. U drugim varijantama mogu se dodati arome poput vanilije, espresso praha ili likera.

1. Ali kako možemo koristiti vegansku čokoladnu kremu?

Veganska čokoladna krema može se koristiti na različite načine. Može se poslužiti kao desert ili koristiti za ukrašavanje kolača ili drugih slastica. Veganska čokoladna krema kao desert? Zašto ne? Čokoladna krema se jednostavno servira u malim čašicama ili šalicama, a na vrh se doda svježe voće ili šlag od kokosa.

Veganska čokoladna krema može se koristiti za premazivanje slojeva biskvita ili se može koristiti kao nadjev za poznati eklere.

Čokoladna krema se može preliti preko palačinki ili vafla, dodati svježe voće ili javorov sirup.

Zadnja, ali ne manje važna ideja: Čokoladna krema može se poslužiti uz tanjur svježeg voća, poput jagoda, banane i maline, stvarajući ukusan i zdrav međuobrok.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Pomiješajte biljno mlijeko, kukuruzni škrob i šećer u zdjeli srednje veličine i miješajte dok se dobro ne sjedini. Smjesu zagrijavajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok ne zavrije. Kad prokuha smanjiti temperaturu i u posudu dodati tamnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa postane glatka. Maknite smjesu s vatre i dodajte pastu od vanilije.
2
Smjesu prebacite u drugu posudu i prekrijte plastičnom folijom tako da folija dodiruje površinu čokoladne kreme. Time sprječavate da se na kremi stvori korica. Čokoladnu kremu ohladite u hladnjaku još najmanje 2 sata ili dok se ne stvrdne i postane čvrsta.
3
Čokoladna krema se poslužuje ohlađena, po želji ukrašena svježim voćem ili nasjeckanim orasima i lješnjacima.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual