
Sastojci:
- 240 ml biljnog mlijeka (sojino ili bademovo)
- 170 g BAM tamne čokolade
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žlica šećera
- 1/2 žličice BAM paste od vanilije
Veganska čokoladna krema je vrsta čokoladne kreme koja se radi bez sastojaka životinjskog porijekla, poput mlijeka, vrhnja ili maslaca. Umjesto toga obično se koristi zamjena za mlijeko, poput sojinog ili bademovog, te veganske čokolade. Postoje mnoge varijante veganske čokoladne kreme.
Osnovni recept obično uključuje zagrijavanje biljnog mlijeka i miješanje s veganskom čokoladom dok se potpuno ne spoje. Smjesa se zatim ohladi do guste i kremaste konzistencije i može se poslužiti kao puding ili koristiti kao nadjev za kolače i torte.
Neki recepti također mogu koristiti dodatne sastojke kao što su kukuruzni škrob ili agar agar kako bi se smjesa zgusnula. U drugim varijantama mogu se dodati arome poput vanilije, espresso praha ili likera.
Veganska čokoladna krema može se koristiti na različite načine. Može se poslužiti kao desert ili koristiti za ukrašavanje kolača ili drugih slastica. Veganska čokoladna krema kao desert? Zašto ne? Čokoladna krema se jednostavno servira u malim čašicama ili šalicama, a na vrh se doda svježe voće ili šlag od kokosa.
Veganska čokoladna krema može se koristiti za premazivanje slojeva biskvita ili se može koristiti kao nadjev za poznati eklere.
Čokoladna krema se može preliti preko palačinki ili vafla, dodati svježe voće ili javorov sirup.
Zadnja, ali ne manje važna ideja: Čokoladna krema može se poslužiti uz tanjur svježeg voća, poput jagoda, banane i maline, stvarajući ukusan i zdrav međuobrok.