BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mafini: savjeti s kojima će sigurno uspjeti

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
mafini: savjeti s kojima ce sigurno uspjeti

„O, ne opet ti muffini!” Trebate li pomoć u izradi ove prozračne slastice, na pravom ste mjestu. Muffini mogu biti slatki početak dana ili se u njima može uživati kao međuobroku. Bez obzira na to hoćemo li odabrati slatku ili slanu verziju, kod pečenja muffina treba voditi računa o nekoliko jednostavnih stvari. Ali prije nego što prijeđemo na pojedinosti, nemojmo zaboraviti zlatna pravila prije pečenja bilo koje slastice: Sastojke uvijek treba točno izmjeriti. Provjerite je li pećnica na pravilnoj temperaturi. Upotrijebite kvalitetne sastojke. Sve zamjene sastojaka ili postupaka utječu na konačni rezultat.


1. Miješanje tijesta za muffine


Često se dogodi da se tijesto za muffine previše miješa, iako nam se može učiniti da je to gotovo nemoguće. U ovom slučaju i te kako vrijedi pravilo „Manje je više”. Obično je potrebno sastojke podijeliti na suhe i mokre. Najprije se pomiješaju suhi, odvojeno mokri, a zatim se sjedine i ponovo promiješaju. No to nije slučaj kod pripreme muffina. Ovdje preskačemo odvajanje sastojaka i sve miješamo zajedno. U velikoj posudi pjenjačom, žlicom ili lopaticom napravite približno 12 krugova i tijesto bi trebalo biti spremno.


2. Kako punimo kalupe za muffine?


Kalupe za mafine nikad ne punimo do kraja, uvijek ih punimo samo do 3/4. Tako dobivamo dovoljno prostora da se muffini dignu, a da pritom ne izađu iz papirnatih košarica. Ovog se pravila uvijek držimo, osim ako recept ne nalaže drugačije. Različite preporuke postoje zbog toga što može doći do odstupanja ovisno o tome koliko će muffini u pojedinom receptu narasti tijekom pečenja. Većina muffina peče se na visokim temperaturama kako bi bili lijepi i visoki. To nije presudno za uspjeh, ali vrijedi napomenuti da temperatura ima veliki utjecaj.


3. Izgledalo je tako dobro, ali onda su na muffinima nastale rupice.


Zato je vrlo važan prvi korak: miješanje tijesta za muffine. Pretjerano miješanje + sredstva za dizanje (primjerice prašak za pecivo i soda bikarbona) = rupice u muffinima. U sastojke možete dodati i malo običnog jogurta ili kiselog vrhnja, što će osigurati da vaši muffini ne budu suhi i tvrdi već sočni. Jogurt smo kao sastojak dodali u recept za jesenske muffine. Recept za muffine s komadićima jabuke i cimetom pogledajte ovdje.

RECEPTI:Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,66 €
Skupaj:
32,94 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual