1
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Namastite 12 kalupa za muffine standardne veličine i obložite ih papirnatim košaricama za muffine. U manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za preljev s mrvicama dok smjesa ne podsjeća na mokri pijesak.
2
U posebnoj posudi tucite maslac i šećer dok se ne sjedine. Postupno dodajte jaja. Dodajte grčki jogurt, mlijeko i BAM pastu od vanilije. Dodajte brašno, prašak za pecivo, začine i sol. Miješajte dok se smjesa ne počne spajati. Dodajte komadiće jabuke. Tijesto će biti gusto. Košarice za muffine napunite tijestom do 3/4.
3
Vrh svakog muffina posipajte otprilike 1 žlicom smjese za preljev s mrvicama. Pecite muffine na 220 °C prvih 5 minuta, zatim smanjite temperaturu na 200 °C i pecite još 15 minuta ili dok muffini ne porumene.