Naruči sastojce uz 10% popusta:
Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Obje slastice pravi su vrhunac, ali se uvelike razlikuju u pripremi i konačnom rezultatu.
Soufflé: Francuska elegancija
Sufle je poznat po jedinstvenoj pahuljastoj teksturi koja se postiže pažljivim tučenjem bjelanjaka i pažljivim miješanjem mase. Riječ je o slastici koja je sama po sebi umjetničko djelo jer zahtijeva preciznost i iskustvo u pripremi. Pravilno pripremljen soufflé osvaja laganom, pjenastom unutrašnjosti koja se uzdiže iznad ruba posude.
Glavne karakteristike souffléa:
1. Tekstura:
Soufflé se može pohvaliti prozračnom, pahuljastom strukturom koja se postiže pažljivim tučenjem bjelanjaka. Tijekom pečenja masa se diže i stvara svijetlu mutnu unutrašnjost.
2. Priprema:
Priprema souffléa zahtijeva pažljivo tučenje bjelanjaka i pažljivo miješanje kako bi se zadržala prozračnost mase. Peče se na visokoj temperaturi, obično između 200 i 220 °C, kako bi slastica brzo narasla.
3. Serviranje:
Soufflé je najbolji kada se posluži odmah nakon pečenja, jer se brzo raspada. Može se ukrasiti šećernim posipom, svježim voćem ili preljevom, što dodatno naglašava njegovu laganu teksturu.
Vrste suflejeva:
Lava Tortica: Čokoladno iznenađenje s tekućim središtem
Lava cake predstavlja potpuno drugačiji pristup čokoladnim desertima, fokusirajući se na kontrast između čvrstog vanjskog sloja i tekućeg središta. Također poznat kao "čokoladni lava kolač", ovaj desert nudi jedinstveno iskustvo okusa sa svojim bogatim čokoladnim središtem koje se izlijeva kada se prereže.
Glavne značajke lava kolača:
1. Tekstura:
Lava cake ima čvrsti vanjski sloj dok je unutrašnjost tekuća. Kada prerežete tortu, čokoladna sredina se izlije, stvarajući iznenađujući učinak.
2. Priprema:
Priprema lava kolača je nešto lakša u odnosu na soufflé. Tijesto mora biti pripremljeno tako da izvana ostane čvrsto, a sredina tekuća. Peče se kraće vrijeme na nižoj temperaturi, obično oko 180 °C.
3. Serviranje:
Lava kolač se može poslužiti topao ili hladan, često preliven sladoledom od vanilije ili voćnim preljevom kako bi se još više istaknuo okus čokolade.
Usporedba: Soufflé vs. lava kolač
1. Tekstura:
2. Priprema:
3. Serviranje:
Uvijek savršen rezultat bez stresa
Ako želite napraviti savršen čokoladni soufflé, a nemate puno vremena i iskustva, BAM čokoladni soufflé mix je odličan izbor. Ova smjesa daje pahuljastu, laganu i prozračnu podlogu za čokoladni desert. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je uvijek nevjerojatan.
Upute za pripremu:
Sastojci:
Priprema:
1. Korak:
Smjesu dobro izmiješajte s jajima.
2. Korak:
Tamnu čokoladu otopiti na pari i dodati u smjesu od jaja. Dobro promiješajte.
3. Korak:
Masu staviti u frižider na 15 minuta, pa ohlađenu sipati u podmazane modele (80-95 g mase po modelu).
4. Korak:
Pecite 10-15 minuta na 200-220 °C. Vrijeme pečenja prilagodite količini mase u kalupima i željenoj sredini.
5. Korak:
Čokoladni soufflé izvadite iz kalupa i poslužite ih tople.
BAM savjeti:
Kada usporedimo soufflé i lava cake, shvaćamo da su to dva različita pristupa pripremi čokoladnih slastica. Soufflé predstavlja pravi izazov svojom pahuljastom teksturom koja zahtijeva preciznost i vještinu pripreme, dok lava cake nudi jednostavniji, ali jednako zadovoljavajući način uživanja u čokoladi s njezinim iznenađujućim tekućim središtem. Soufflé i lava cake su izvanredni na svoj način, svaki sa svojom jedinstvenom pričom i okusom.