Sastojci:
- 100 g šećera
- 100 g višenamjenskog brašna
- 65 g BAM kakaa u prahu (prosijano)
- 50 g šećera u prahu (prosijano)
- 80 g BAM tamne čokolade
- prstohvat soli
- 2 velika jaja
- 125 ml ulja
- 2 žlice vode
- 1 žličica BAM paste od vanilije
Za brownie na brzinu, koristili smo samo šest glavnih sastojaka. S obzirom da smo brownie pripremali prema receptu bez praška za pecivo, jaja su bitna da kolači zaista lijepo narastu u pećnici. U recept smo dodali i šećer u prahu, koji djeluje kao trik za pripremu brownia na brzinu. Šećer u prahu sadrži kukuruzni škrob koji pomaže zgusnuti tijesto. BAM kakao prah pruža prekrasnu crveno-smeđu boju. Prije nego ga dodate u sastojke, mora se prosijati, jer osim okusa, daje i sočnu i pahuljastu strukturu. Dodamo i ulje i BAM pastu od vanilije, što osigurava da se sastojci lijepo međusobno povežu i dodatno pojačaju okus čokolade.
Brownie na brzinu možete pripremiti s okusom banane i kikirikija, malina ili čokolade.