
Sastojci:
- 150 g mljevenih keksa
- 50 g BAM premium pečenih lješnjaka
- 90 g maslaca
- 50 g BAM bijele čokolade
- 380 g kremnog sira
- 55 g šećera u prahu
- 100 g BAM bijele čokolade
- 2 čajne žličice BAM paste od vanilije
- 10 g kremfix učvršćivača
Upute za pripremu:
1
Kekse u blenderu meljite dok se ne dobijete smjesu nalik grubom pijesku. Prebacite u posudu. Zatim u blenderu sameljite pečene lješnjake, kako biste dobili istu teksturu, može biti i nešto većih komada. U mljeveni keks dodajte lješnjake i otopljeni maslac te izmiješajte. Trebali biste dobiti teksturu nalik vlažnom pijesku.
2
Dodajte otopljenu čokoladu i promiješajte.
3
Prebacite u pekač obložen papirom za pečenje i oblikujte dno. Za ravnomjernu raspodjelu smjese možete koristiti ravno dno čaše. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
4
Kremni sir, šećer i pastu od vanilije miješajte ručnom miješalicom.
5
Dodajte otopljenu bijelu čokoladu i opet miješajte ručnom miješalicom.
6
Dodajte kremfix učvršćivač i miješajte još dodatnih nekoliko minuta.
7
Prelijte preko dna od keksa i stavite u hladnjak na najmanje 2-3 sata. Po želji po vrhu pospite drobljenim lješnjacima i otopljenom čokoladom.