
Sastojci:
- 5 jaja
- 150 g kristalnog šećera
- 50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
- 50 ml ulja
- 200 g glatkog brašna
- 8 g praška za pecivo
- sitno naribana kora bio naranče
- 2 organske naranče
- 200 g fine marmelade od marelica (4 žlice)
- 40 g šećera u prahu
- 1 žličica BAM kakaa u prahu
- svježe iscijeđeni sok od pola naranče
- 80 g BAM tamne čokolade
- 3 žlice ulja
Upute za pripremu:
1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg, a žumanjke istucite sa šećerom i korom naranče. Postupno dodajte još soka od naranče i ulje i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte ih u smjesu od žumanjaka. Miješajte s pomoću miksera dok se sastojci dobro ne povežu. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 18 x 28 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno). Pecite 20 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Ogulite naranče, izrežite ih na sitne komade, izvadite koštice i sameljite sve u blenderu. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Donji dio biskvita stavite na podlogu i namjestite prsten. Zdrobite gornji sloj u većoj zdjeli i dodajte samljevene naranče, sok od naranče, šećer, marmeladu i kakao. Dobro promiješajte i smjesu ravnomjerno rasporedite po biskvitu. Poravnajte površinu i prelijte je čokoladnom glazurom. Pripremite je tako da čokoladu s uljem otopite na pari.
3
Kolač stavite u hladnjak dok se čokolada ne stvrdne. Ohlađeni kolač narežite na kocke bilo koje veličine.