BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokolada u sočnim Jaffa kockicama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 14
cokolada u socnim jaffa kockicama

Čokolada, biskvit i sočni nadjev od naranče kombinacija je koja okusom jako podsjeća na sočne i svima dobro poznate Jaffa kekse. Možemo ih zvati sočnim kockama od naranče ili Jaffa kockama, oba su naziva prikladna. Za njihovu pripremu ne treba nam puno vremena, no za hlađenje biskvita ipak će vam trebati vremena jer se hladniji lakše drobi.


Ali prije pripreme jedan BAM savjet. Ako je čokolada jedan od glavnih sastojaka recepta, moramo znati kako se čokolada topi. Najpouzdanija i najčešće upotrebljavana metoda topljenja čokolade jest nad vodenom kupelji, a pritom moramo obratiti pažnju na nekoliko čimbenika ako želimo da se čokolada pravilno otopi:
  • posuda u kojoj se čokolada topi ne smije dodirivati vodu
  • voda ne smije kipjeti ni biti prevruća
  • čokolada ne smije doći u dodir s vodom
  • tijekom topljenja treba nekoliko puta promiješati čokoladu kako bi postala glatka i potpuno tekuća.

Kada upotrebljavate kvalitetne čokolade, šanse za njihovo zgrušavanje tijekom topljenja manje su, ali oprez nikada nije suvišan.

Od sastojaka iz recepta možete pripremiti 20 sočnih Jaffa kocki.

Čokolada je glavni sastojak u dosta recepata. Pripremili smo nekoliko različitih recepata:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g kristalnog šećera
  • 50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 50 ml ulja
  • 200 g glatkog brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • sitno naribana kora bio naranče

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg, a žumanjke istucite sa šećerom i korom naranče. Postupno dodajte još soka od naranče i ulje i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte ih u smjesu od žumanjaka. Miješajte s pomoću miksera dok se sastojci dobro ne povežu. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 18 x 28 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno). Pecite 20 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Ogulite naranče, izrežite ih na sitne komade, izvadite koštice i sameljite sve u blenderu. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Donji dio biskvita stavite na podlogu i namjestite prsten. Zdrobite gornji sloj u većoj zdjeli i dodajte samljevene naranče, sok od naranče, šećer, marmeladu i kakao. Dobro promiješajte i smjesu ravnomjerno rasporedite po biskvitu. Poravnajte površinu i prelijte je čokoladnom glazurom. Pripremite je tako da čokoladu s uljem otopite na pari.
3
Kolač stavite u hladnjak dok se čokolada ne stvrdne. Ohlađeni kolač narežite na kocke bilo koje veličine.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,58 €
Ukupno:
25,80 €23,22 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual