Sastojci:
- 180 ml slatkog vrhnja
- 180 ml BAM crnog čokoladnog ili drugog crnog vina
- 8 g BAM kakaa u prahu
- 100 g šećera
- 225 g BAM tamne čokolade
- 60 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
- prstohvat soli
Čokoladni ganache s BAM crnim čokoladnim vinom bit će gust, taman, a njegova je upotreba svestranija no što možete zamisliti. Čokoladni ganache priprema se od pet sastojaka: vrhnja, čokolade, maslaca, šećera i BAM crnog čokoladnog vina. Čokoladni ganache možete preliti preko sladoleda, upotrijebiti ga kao preljev na kriški sira, kao preljev za svoju omiljenu čokoladnu tortu, nadjev ili preljev za kolačiće, premaz za sočne brownie kolačiće, preljev preko omiljenog okusa cheesecake torte ili ga pokloniti voljenoj osobi za Valentinovo.
Ili zaboravite sve to i pojedite ga žlicom.
Kao i obični čokoladni ganache, ganache s crnim vinom bit će rjeđi kada je topao, a gušći kad se ohladi.
Koje vino upotrijebiti za pripremu čokoladnog ganachea s crnim vinom? Uglavnom je svejedno, čokoladni ganache nije izbirljiv. Mi smo upotrijebili BAM crno čokoladno vino, koje je dugogodišnjeg sazrijevanja tamnocrvenog vina sljubljenog s okusom izvrsne tamne čokolade. Klasična rubin boja sa svijetloljubičastim nijansama već samom bojom otkriva sofisticirani okus, koji je savršen kao aperitiv uz deserte ili kao dodatak čokoladnom ganacheu.
BAM savjet: za pripremu možete upotrijebiti i druga crna vina poput Merlota, Caberneta ili Pinot Noira. Upotrijebite vino čiji vam se okus sviđa.
Umjesto čokoladnog ganachea s crnim vinom, možete pripremiti i ganache kremu s tamnom ili bijelom čokoladom.