BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Ledena Rafaello Torta

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15
ledena rafaello torta

Ledena kokos Rafaello torta. Priprema se lako, brzo, sa samo nekoliko osnovnih sastojaka, a BAM bijeli namaz od kokosa dolazi kao šlag na tortu, pretvarajući prosječnu slasticu u božanstvenu.

ČOKO recept: sami pripremite slatke Raffaello kuglice!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Ledena Rafaello Torta

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. Korak U posudu prosijte brašno i prašak za pecivo.
3. Korak U posebnoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
4. Korak U posebnoj posudi pomiješajte žumanjke, šećer i pastu od vanilije. Miješajte ručnim mikserom na većoj brzini dok smjesa ne postane glatka, pahuljasta i svijetla (oko 4 minute).
5. Korak Dodajte ulje i mlijeko/vodu te promiješajte.
6. Korak Postepeno uz neprestano miješanje dodajte smjesu brašna i praška za pecivo. Miješajte dok se ne stvori glatka smjesa bez grudica.
7. Korak Zatim silikonskom lopaticom polako umiješajte snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte, ne ispuštajući sav zrak iz njega. Najlakši je način povući lopaticu duž dna i podići smjesu. Nastavite tako dok se ne stvori jednolična smjesa.
8. Korak Biskvit izlijte u kalup (promjera 18 cm), obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta, odnosno dok na umetnutoj čačkalici nema sirovog tijesta. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim odrežite vrh biskvita kako biste dobili ravnu površinu. Vratite u kalup za pečenje ili oblikovanje torte.
1. Korak Vrhnje i želatinu umutite u velikoj zdjeli dok se ne stvori snijeg, odnosno čvrsti šlag. Dodajte otopljenu, ohlađenu bijelu čokoladu, kokosovo brašno i namaz od kokosa te promiješajte da se sve sjedini u jednoličnu smjesu bez grudica.
2. Korak Kremu rasporedite po ohlađenom biskvitu i stavite u hladnjak na najmanje 5 sati ili preko noći, a zatim pripremite preljev od čokolade.
1. Korak Otopite bijelu čokoladu u vodenoj kupelji ili mikrovalnoj pećnici. Ostavite da se malo ohladi. Za to vrijeme zagrijte vrhnje na umjerenoj vatri i uklonite prije ključanja. Zatim ga postupno dodajte otopljenoj čokoladi i neprestano miješajte. Dodajte namaz od kokosa i dobro promiješajte. Masa će se u početku možda jako zgusnuti, a zatim popustiti i spojiti u jednoličnu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još malo vrhnja dok ne dobijete glatki, gusti preljev.
2. Korak Ohlađenu ledenu tortu pažljivo izvadite iz kalupa i stavite na rešetku za hlađenje. Prelijte pripremljenim preljevom i pospite listićima badema i krupnim kokosovim brašnom.
3. Korak Torta je najbolja kad se poslužuje ledena, odnosno hladna, dakle izravno iz hladnjaka!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,73 €
Ukupno:
24,57 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual