Sastojci:
- 200 g BAM čokolade jagoda
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag
- BAM džem od jagoda bez dodanog šećera
Mousse od jagoda u čaši je osvježavajući i elegantan desert koji će oduševiti sve ljubitelje jagoda. Ne samo da ćete uživati u okusima, već iu vizualnoj privlačnosti ovog deserta jer će se u prozirnim čašama jasno vidjeti slojevi različitih tekstura i boja. Svojom svježinom i lakoćom mousse od jagoda idealan je za tople ljetne dane kada poželite nešto slatko, ali ne preteško.
Osnova ovog recepta je BAM čokolada od jagode koja svojom kvalitetom i okusom podiže mousse na višu razinu. Ova posebna čokolada napravljena je od najboljih sastojaka, dajući vam bogat i prirodan okus jagode. Za savršenu kremastu strukturu moussea poslužit će vam slatko vrhnje za šlag koje ćete pažljivo sjediniti s otopljenom čokoladom.
Za dodatnu voćnu notu dodajemo BAM džem od jagoda bez dodanog šećera koji će pružiti ugodnu slatkoću bez dodanog šećera. Džem od jagoda izvrstan je izbor ako pazite na unos šećera, a ipak želite uživati u punom okusu jagoda. Za estetski završetak i dodatno osvježenje pobrinut će se svježe jagode i listići mente.
Mousse od jagoda u teglici je jednostavan za napraviti i zahtijeva samo nekoliko sastojaka. Priprema vam neće oduzeti puno vremena niti posebno kuharsko umijeće pa je ovaj recept prikladan i za početnike. Uz nekoliko jednostavnih koraka stvorit ćete desert koji će impresionirati vašu obitelj i prijatelje, bilo da se radi o posebnim prilikama ili jednostavno za slatko uživanje tijekom vikenda. Bez obzira na priliku, ovaj mousse od jagoda u teglici zasigurno će postati jedan od vaših omiljenih deserata.
BAM čokoladu s jagodama pažljivo otopite na pari ili u mikrovalnoj. Kad se čokolada potpuno otopi, pustite da se malo ohladi.
Tucite vrhnje u velikoj zdjeli dok ne postane čvrst. Moramo paziti da vrhnje ne istučemo previše.
Otopljenu čokoladu postupno umiješajte u šlag. Lagano miješajte dok ne dobijete glatku i homogenu masu.
Čaše staviti u hladnjak na najmanje 1 sat da se mousse ohladi i stegne..