Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mousse s bijelom čokoladom i preljevom od manga

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5
mousse s bijelom cokoladom i preljevom od manga slastica je koja je iznimno jednostavna za pripremu lagana i prozracna topi se u ustima finog je vocnog okusa a priprema se od samo pet sastojaka

Mousse s bijelom čokoladom i preljevom od manga slastica je koja je iznimno jednostavna za pripremu, lagana i prozračna, topi se u ustima, finog je voćnog okusa, a priprema se od samo pet sastojaka. Savršena poslastica za sve ljubitelje manga i čokolade.

Što je uopće mousse? Mousse je mekana slastica, ponekad lagane i prozračne teksture, a ponekad kremaste i guste, ovisno o načinu pripreme. Mousse se priprema od tučenih bjelanjaka ili tučenog vrhnja ili pak njihove kombinacije. Mousse obično držimo u hladnjaku najmanje 3 do 4 sata, najbolje preko noći.

No ovoga puta spojit ćemo slatki okus bijele čokolade i osvježavajući voćni okus preljeva od manga. BAM preljev Mango oduševit će vas svojim osebujnim i osvježavajućim okusom slatkog manga. Voćni pripravak sadrži više od 70 % manga te je savršen kao nadjev za razne slastice ili će svojim izrazitim okusom poboljšati okus sladoleda, torti ili brzo pripremljenih kolača i moussea.

Uz mousse od bijele čokolade i manga možemo poslužiti i:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Mousse s bijelom čokoladom i preljevom od manga

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici ili na vodenoj kupelji dok ne postane glatka. Dodajte 80 ml vrhnja za šlag i miješajte kako se čokolada ne bi zgusnula.

2. Korak

U zdjelu dodajte preostalu količinu slatkog vrhnja, BAM pastu od vanilije, 2 žlice šećera i mutite pjenjačom ili štapnim mikserom dok ne dobijete mekane vrhove. Bijelu čokoladu postupno dodajte u šlag i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Nemojte tući jer će zrak u suprotnom izaći iz tučenog vrhnja – i mousse će biti gust.

3. Korak

Mousse premjestite u desertne čaše za posluživanje, a zatim dodajte BAM preljev od manga. Za najbolje rezultate ostavite u hladnjaku 3 sata ili preko noći.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual