BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Muffini s limunom i borovnicama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17
muffini s limunom i borovnicama

Mafini s limunom i borovnicama vrlo su mekani i sočni muffini svježeg okusa limuna, a slatke borovnice upotpunjuju ovo savršenstvo okusa. Mafini imaju fantastičan okus svježeg limuna. Njihova je unutrašnjost mekana, sočna i prozračna. Okus borovnice nadopunjuje trpki okus limuna. Glazura koja se priprema od krem sira dat će slatkoću. Postoji li još neki razlog zašto muffini s limunom i borovnicama ne bi postali vaša sljedeća slastica?

BAM savjet: trebamo li upotrijebiti punomasno mlijeko ili mlaćenicu? Obično upotrebljavamo mlaćenicu. Mlaćenica osigurava iznimno sočne muffine s limunom. Ako nemate ili ne volite mlaćenicu, umjesto nje upotrijebite punomasno mlijeko.

Uz muffine s limunom i borovnicama možete poslužiti i:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Muffini s limunom i borovnicama

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

  • 190 g višenamjenskog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 115 g neslanog maslaca omekšanog na sobnu temperaturu
  • 200 g šećera
  • 1 žlica limunove kore
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 1 i 1/2 žličice BAM paste od vanilije
  • 120 ml punomasnog mlijeka ili mlaćenice sobne temperature
  • 60 ml soka od limuna (približno 2 limuna)
  • 115 g svježih ili smrznutih borovnica pomiješanih s 1 žlicom brašna
  • 225 g punomasnog krem sira, omekšanog na sobnu temperaturu
  • 60 g neslanog maslaca omekšanog na sobnu temperaturu
  • 240 g šećera u prahu
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • prstohvat soli
  • po želji: kriške limuna i dodatne borovnice za ukras

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za 12 muffina obložite papirnatim košaricama za muffine. Od ovog recepta dobije se približno 15 muffina.

2. Korak

Pripremite tijesto. U velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

3. Korak

Miješajte maslac, šećer i koricu limuna na srednjoj do velikoj brzini dok ne dobijete kremastu smjesu, oko 2 minute. Dodajte jaja i BAM pastu od vanilije te miješajte na srednjoj do velikoj brzini, sve dok se svi sastojci ne povežu, približno 1 minutu. Dodajte suhe sastojke, mikser prebacite na malu brzinu i polagano ulijevajte mlijeko i sok od limuna. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte pobrašnjene borovnice.

4. Korak

Papirne košarice napunite smjesom samo do ⅔. Pecite 18 – 21 min ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pustite da se muffini do kraja ohlade prije no što dodate glazuru.

5. Korak

Pripremite glazuru. Umutite krem sir i maslac u velikoj zdjeli ručnim ili samostojećim mikserom opremljenim pjenjačom ili nastavkom za mućenje. Miješajte na srednjoj brzini dok smjesa ne postane glatka, oko 2 minute. Dodajte šećer u prahu, BAM pastu od vanilije i sol. Miješajte na niskoj brzini 30 sekundi, zatim mikser prebacite na srednju brzinu i miješajte još pune 2 minute. Probajte i po želji dodajte još prstohvat soli.

6. Korak

Glazuru stavite na ohlađene muffine. Ukrašene muffine hladite najmanje 20 minuta nepokrivene kako bi se glazura stvrdnula prije posluživanja.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual