BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Muffini s limunom i borovnicama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 18
muffini s limunom i borovnicama

Mafini s limunom i borovnicama vrlo su mekani i sočni muffini svježeg okusa limuna, a slatke borovnice upotpunjuju ovo savršenstvo okusa. Mafini imaju fantastičan okus svježeg limuna. Njihova je unutrašnjost mekana, sočna i prozračna. Okus borovnice nadopunjuje trpki okus limuna. Glazura koja se priprema od krem sira dat će slatkoću. Postoji li još neki razlog zašto muffini s limunom i borovnicama ne bi postali vaša sljedeća slastica?

BAM savjet: trebamo li upotrijebiti punomasno mlijeko ili mlaćenicu? Obično upotrebljavamo mlaćenicu. Mlaćenica osigurava iznimno sočne muffine s limunom. Ako nemate ili ne volite mlaćenicu, umjesto nje upotrijebite punomasno mlijeko.

Uz muffine s limunom i borovnicama možete poslužiti i:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 190 g višenamjenskog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 115 g neslanog maslaca omekšanog na sobnu temperaturu
  • 200 g šećera
  • 1 žlica limunove kore
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 1 i 1/2 žličice BAM paste od vanilije
  • 120 ml punomasnog mlijeka ili mlaćenice sobne temperature
  • 60 ml soka od limuna (približno 2 limuna)
  • 115 g svježih ili smrznutih borovnica pomiješanih s 1 žlicom brašna
  • 225 g punomasnog krem sira, omekšanog na sobnu temperaturu
  • 60 g neslanog maslaca omekšanog na sobnu temperaturu
  • 240 g šećera u prahu
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • prstohvat soli
  • po želji: kriške limuna i dodatne borovnice za ukras

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za 12 muffina obložite papirnatim košaricama za muffine. Od ovog recepta dobije se približno 15 muffina.
2
Pripremite tijesto. U velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
3
Miješajte maslac, šećer i koricu limuna na srednjoj do velikoj brzini dok ne dobijete kremastu smjesu, oko 2 minute. Dodajte jaja i BAM pastu od vanilije te miješajte na srednjoj do velikoj brzini, sve dok se svi sastojci ne povežu, približno 1 minutu. Dodajte suhe sastojke, mikser prebacite na malu brzinu i polagano ulijevajte mlijeko i sok od limuna. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte pobrašnjene borovnice.
4
Papirne košarice napunite smjesom samo do ⅔. Pecite 18 – 21 min ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pustite da se muffini do kraja ohlade prije no što dodate glazuru.
5
Pripremite glazuru. Umutite krem sir i maslac u velikoj zdjeli ručnim ili samostojećim mikserom opremljenim pjenjačom ili nastavkom za mućenje. Miješajte na srednjoj brzini dok smjesa ne postane glatka, oko 2 minute. Dodajte šećer u prahu, BAM pastu od vanilije i sol. Miješajte na niskoj brzini 30 sekundi, zatim mikser prebacite na srednju brzinu i miješajte još pune 2 minute. Probajte i po želji dodajte još prstohvat soli.
6
Glazuru stavite na ohlađene muffine. Ukrašene muffine hladite najmanje 20 minuta nepokrivene kako bi se glazura stvrdnula prije posluživanja.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual