Sastojci:
- 60 ml punomasnog mlijeka
- 8 g želatine
- 470 ml slatkog vrhnja za tučenje
- 115 g šećera
- prstohvat soli
- polovica BAM mahune vanilije
Panna cotta s vanilijom i BAM preljevom od jagoda savršena je slastica u kojoj možete uživati u svako doba godine. Priprema panna cotte s preljevom od jagoda potpuno je jednostavna, a možete je pripremiti i unaprijed.
Recept koji je pred vama prikladan je za dvije panna cotte. Za posluživanje možete upotrijebiti bilo koju posudicu koju imate pri ruci. Najbolje izgleda u čaši, ali u redu je i bilo kakva druga posudica.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Ako nikada niste jeli panna cottu: to je slastica čija je tekstura slična kremi, samo što se u ovom slučaju radi o „kuhanom vrhnju”, ovaj put s nevjerojatnim okusom vanilije i jagode. Krema će biti slatka, preljev od jagoda blago trpak, pa se okusi savršeno slažu!
Evo još nekoliko ideja za slastice od jagoda: