Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pite s čokoladom, karamelom i mliječnom kremom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 19
pite s cokoladom karamelom i mlijecnom kremom

Ne samo da izgledaju ludo – ove su pite božanstvene! Spajaju kombinaciju tamne čokolade, prženih lješnjaka, slane karamele i mliječne kreme. Kako karamele nikad dosta, recept uključuje oba BAM preljeva s karamelom: slani karamel i toffee karamel. Toffee karamel je zbog svoje strukture savršen za istiskivanje, a samim time i za ukrašavanje.

Osim vremena pripreme moramo uzeti u obzir i vrijeme hlađenja. Recept zahtijeva 12 sati za hlađenje. 

Ljubitelji slanog karamela oduševit će se i drugim našim receptima:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Pite s čokoladom, karamelom i mliječnom kremom

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 19

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 235 g glatkog brašna
  • 10 g BAM kakaa u prahu
  • 35 g sitno mljevenih badema
  • prstohvat soli
  • 50 g jaja (1 jaje srednje veličine)
  • 20 g žumanjaka (1 žumanjak srednje veličine)
  • 6 g slatkog vrhnja

Upute za pripremu:

1. Korak

Hladan maslac narežite na ploške, dodajte šećer i sol te ga izmrvite između prstiju. Dodajte brašno, kakao i mljevene bademe te zamijesite mrvičasto tijesto. Na kraju dodajte razmućeno jaje i brzo umijesite glatko mekano tijesto. Spljoštite tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju za hranu i stavite u hladnjak na najmanje 6 sati, najbolje preko noći.

2. Korak

Hladno tijesto razvaljajte na 3 mm debljine i kalupom izrežite 8 krugova. Ostatak tijesta zatim brzo premijesite, ponovo razvaljajte i izrežite na 8 traka širine otprilike 2,5 cm i dužine 22 cm. Ako je tijesto premekano, stavite ga u hladnjak na 15 minuta prije oblaganja kalupa. Ohlađenim tijestom obložite još stijenke kalupa i oštrim nožem odrežite višak tijesta (tako da tijesto bude poravnato s rubom kalupa). Kalupe s tijestom stavite u hladnjak na najmanje 6 sati.

1. Korak

Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pokrijte prozirnom folijom tako da folija dodiruje ganache i ohladite.

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 170 °C. Hladno tijesto pecite 15 minuta, zatim izvadite košarice iz pećnice, ohladite ih i odvojite od kalupa. Ohlađeno tijesto premažite premazom od žumanjaka i slatkog vrhnja, vratite u pećnicu i pecite još 13 – 15 minuta. Pečene košarice ohladite na rešetki.

1. Korak

Umutite slatko vrhnje. Pomiješajte mascarpone sir, šećer u prahu i kondenzirano mlijeko tako da dobijete glatku smjesu. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u dva koraka. Stavite kremu u dresir vrećicu s odgovarajućim nastavkom.

1. Korak

Temperirajte čokoladu za pločice i tanko je namažite na list acetatne folije. Kad se čokolada počne matirati, okruglim rezačem promjera 7 – 8 cm „izrežite” 8 krugova. Kad se čokolada stvrdne, acetatnu foliju okrenite preko papira za pečenje i pažljivo odlijepite pločice.

1. Korak

U ohlađene košarice cijelom površinom spiralno istisnite čokoladni ganache, posipajte ih prženim lješnjacima i prošarajte slanim karamelom. U košarice istisnite još mliječnu kremu i na vrh stavite čokoladnu pločicu. Nježno je pritisnite uz kremu. Na pločice spiralno istisnite karamel toffee preljev i ukrasite prženim lješnjacima.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,53 €
Ukupno:
22,77 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual