Raspucanci s limunom
Vrijeme pripreme:
3 h 20 min
Zahtjevnost:
2
Broj sastojaka:
12
|
|
Slično kao klasični čokoladni raspucanci, raspucanci s limunom bit će mekani, prekriveni šećerom i praktički će se sami otopiti u ustima. Budući da u njima ima toliko prirodnog okusa limuna, impresionirat će i najzahtjevnije ljubitelje limuna.
Zašto se raspucanci nazivaju raspucancima?
Dok se ostali kolačići nakon pečenja prekrivaju šećerom u prahu, raspucanci se u šećeru kupaju prije pečenja. Kad su kolačići pečeni, šećer u prahu tijekom napuhavanja raspuca, stvarajući naboranu površinu.
Odatle simpatičan naziv „raspucanci”.
Osim osnovnih sastojaka za pečenje, tijekom pripreme upotrijebit ćemo i BAM pastu od vanilije koja će se pobrinuti da se okusi još više povežu, što će dati bogatiji okus. Od sastojaka iz recepta možemo pripremiti približno 40 kolačića.
Uz raspucance od limuna možete pripremiti i: