BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Raspucanci s limunom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 3 h 20 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 12
raspucanci s limunom

Slično kao klasični čokoladni raspucanci, raspucanci s limunom bit će mekani, prekriveni šećerom i praktički će se sami otopiti u ustima. Budući da u njima ima toliko prirodnog okusa limuna, impresionirat će i najzahtjevnije ljubitelje limuna.

Zašto se raspucanci nazivaju raspucancima? Dok se ostali kolačići nakon pečenja prekrivaju šećerom u prahu, raspucanci se u šećeru kupaju prije pečenja. Kad su kolačići pečeni, šećer u prahu tijekom napuhavanja raspuca, stvarajući naboranu površinu.

Odatle simpatičan naziv „raspucanci”. Osim osnovnih sastojaka za pečenje, tijekom pripreme upotrijebit ćemo i BAM pastu od vanilije koja će se pobrinuti da se okusi još više povežu, što će dati bogatiji okus. Od sastojaka iz recepta možemo pripremiti približno 40 kolačića.

Uz raspucance od limuna možete pripremiti i:



Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 310 g brašna
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 170 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 225 g šećera
  • 1 veliko jaje sobne temperature
  • 60 ml soka od limuna
  • 2 žličice naribane limunove korice
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • 120 g šećera u prahu
  • 35 g šećera

Upute za pripremu:

1
U srednje velikoj posudi pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, sodu bikarbonu i sol. U drugoj, većoj posudi tucite maslac i šećer u prahu na srednjoj brzini dok ne dobijete kremastu smjesu, približno 1 minutu. Dodajte jaje, limunov sok, limunovu koricu i BAM pastu od vanilije i tucite velikom brzinom dok se svi sastojci ne sjedine, to će opet trajati približno 1 minutu. Smjesa će izgledati ukisnuto, ali ne brinite, to je u redu. Dodajte brašno i lagano miješajte dok se ne sjedini s ostalim sastojcima. Tijesto je sada gusto, kremasto i ljepljivo.
2
Tijesto dobro pokrijte i hladite u hladnjaku najmanje 3 sata. Hlađenje je obavezno za ovo ljepljivo tijesto za kolačiće. Ako se tijesto za kolačiće hladilo duže od 3 sata, ostavite ga na sobnoj temperaturi približno 10 minuta. Tako ćete tijesto za kolačiće lakše izvaditi i valjati. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekače obložite papirom za pečenje.
3
Od tijesta napravite kuglice. Svaka kuglica trebala bi biti teška oko 20 g. Kuglice najprije uvaljajte u kristalni šećer, a zatim u šećer u prahu. To će spriječiti da se šećer u prahu stopi s tijestom za kolačiće. Ako želite da na pečenim kolačićima bude puno šećera, kuglice uvaljajte u šećer 2 do 3 puta! Kuglice na pekaču trebaju jedna od druge biti udaljene 3 cm.
4
Pecite kolačiće 12 do 13 minuta ili dok rubovi ne porumene, a sredina još uvijek bude mekana. Savjet: Ako se kolačići ne rasporede nakon 9 minuta, izvadite ih iz pećnice i 2 do 3 puta lagano lupnite pekačem o radnu površinu. To pomaže da se kolačići bolje oblikuju. Zatim ih vratite u pećnicu i nastavite peći. Pečene kolačiće hladite na pekaču pet minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se ohlade do kraja.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual