1
U srednje velikoj posudi pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, sodu bikarbonu i sol. U drugoj, većoj posudi tucite maslac i šećer u prahu na srednjoj brzini dok ne dobijete kremastu smjesu, približno 1 minutu. Dodajte jaje, limunov sok, limunovu koricu i BAM pastu od vanilije i tucite velikom brzinom dok se svi sastojci ne sjedine, to će opet trajati približno 1 minutu. Smjesa će izgledati ukisnuto, ali ne brinite, to je u redu. Dodajte brašno i lagano miješajte dok se ne sjedini s ostalim sastojcima. Tijesto je sada gusto, kremasto i ljepljivo.
2
Tijesto dobro pokrijte i hladite u hladnjaku najmanje 3 sata. Hlađenje je obavezno za ovo ljepljivo tijesto za kolačiće. Ako se tijesto za kolačiće hladilo duže od 3 sata, ostavite ga na sobnoj temperaturi približno 10 minuta. Tako ćete tijesto za kolačiće lakše izvaditi i valjati. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekače obložite papirom za pečenje.
3
Od tijesta napravite kuglice. Svaka kuglica trebala bi biti teška oko 20 g. Kuglice najprije uvaljajte u kristalni šećer, a zatim u šećer u prahu. To će spriječiti da se šećer u prahu stopi s tijestom za kolačiće. Ako želite da na pečenim kolačićima bude puno šećera, kuglice uvaljajte u šećer 2 do 3 puta! Kuglice na pekaču trebaju jedna od druge biti udaljene 3 cm.
4
Pecite kolačiće 12 do 13 minuta ili dok rubovi ne porumene, a sredina još uvijek bude mekana.
Savjet: Ako se kolačići ne rasporede nakon 9 minuta, izvadite ih iz pećnice i 2 do 3 puta lagano lupnite pekačem o radnu površinu. To pomaže da se kolačići bolje oblikuju. Zatim ih vratite u pećnicu i nastavite peći. Pečene kolačiće hladite na pekaču pet minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se ohlade do kraja.