BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Raspucanci od kokosa

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6
raspucanci od kokosa

Raspucanci od kokosa trebali bi biti vaša sljedeća slastica. Zašto? Navodimo vam barem tri razloga: nema potrebe da se tijesto hladi prije pečenja kao što je to slučaj kod većine recepata za kolačiće. Za pripremu raspucanaca od kokosa nisu vam potrebna jaja, pa je recept pogodan i za one sa zdravstvenim ograničenjima. No, s obzirom da je njihova priprema vrlo jednostavna i brza, lako ih možete pokloniti obožavateljima kokosa.

Za izradu raspucanaca od kokosa potrebno vam je samo šest sastojaka: brašno, šećer, krem sir ili mascarpone, kokosovo brašno, maslac i ekstrakt kokosa. Ekstrakt kokosa možete pripremiti sami: ½ šalice svježih ili osušenih listića kokosa i ½ šalice ruma ili votke stavite u staklenku s poklopcem, zatvorite poklopcem i čuvajte na tamnom mjestu. Pustite da „zrije” najmanje tjedan dana. Dobro protresite jednom dnevno kako biste ubrzali postupak.

BAM savjet: prije nego što počnete, provjerite jesu li maslac i kremasti sir ili mascarpone na sobnoj temperaturi, inače se neće spojiti s ostalim sastojcima tako lako kako bi trebali. Slijedite ovaj savjet OSOBITO ako ćete raspucance od kokosa pripremati bez miksera.

Pripremu raspucanaca od kokosa možete pojednostaviti i BAM bijelim kokosovim namazom. Sadrži bademe i kokos koji su zajedno fino mljeveni u kremastu pastu, što namazu daje prekrasnu kremastu strukturu. Kao takav, pogodan je za pripremu raznih slastica i kolačića.

Osim raspucanaca od kokosa možete pripremiti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Raspucanci od kokosa

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Pećnicu zagrijte na 180 °C, a rešetku na kojoj će se peći kolačići stavite na sredinu. U mikser dodajte maslac i krem sir ili mascarpone sobne temperature, šećer, brašno, kokosove pahuljice i ekstrakt kokosa ili BAM bijeli kokosov namaz (ako ga upotrebljavate). Miješajte onoliko koliko je potrebno da se sastojci povežu i da dobijete glatko tijesto. Ako radite bez kuhinjskog robota, viljuškom ili rezačem za tijesto razradite maslac i krem sir. Dodajte šećer, brašno, kokosove pahuljice i ekstrakt kokosa ili BAM bijeli kokos namaz (ako ga upotrebljavate) i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
2. Korak Pekač obložite papirom za pečenje ili silikonskom podlogom. Uzmite 1 žlicu tijesta i rukama je oblikujte u kuglicu te je stavite na pekač, ostavite približno 1 cm razmaka između kolačića. Ponavljajte dok vam ne ponestane tijesta.
3. Korak Pecite 13 do 15 minuta ili dok rubovi ne postanu lagano zlatni. Ostavite kolačiće da se ohlade na pekaču, a zatim ih stavite na rešetku za hlađenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,75 €
Ukupno:
6,75 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual