
Sastojci:
- 90 g kokosovih pahuljica
- 6 žlica maslaca sobne temperature
- 4 žlice krem sira ili mascarponea, sobne temperature
- 150 g šećera
- 95 g brašna
- 1 žličica ekstrakta kokosa ili 1 žlica BAM bijelog kokosovog namaza (nije obavezno)
Raspucanci od kokosa trebali bi biti vaša sljedeća slastica. Zašto? Navodimo vam barem tri razloga: nema potrebe da se tijesto hladi prije pečenja kao što je to slučaj kod većine recepata za kolačiće. Za pripremu raspucanaca od kokosa nisu vam potrebna jaja, pa je recept pogodan i za one sa zdravstvenim ograničenjima. No, s obzirom da je njihova priprema vrlo jednostavna i brza, lako ih možete pokloniti obožavateljima kokosa.
Za izradu raspucanaca od kokosa potrebno vam je samo šest sastojaka: brašno, šećer, krem sir ili mascarpone, kokosovo brašno, maslac i ekstrakt kokosa. Ekstrakt kokosa možete pripremiti sami: ½ šalice svježih ili osušenih listića kokosa i ½ šalice ruma ili votke stavite u staklenku s poklopcem, zatvorite poklopcem i čuvajte na tamnom mjestu. Pustite da „zrije” najmanje tjedan dana. Dobro protresite jednom dnevno kako biste ubrzali postupak.
BAM savjet: prije nego što počnete, provjerite jesu li maslac i kremasti sir ili mascarpone na sobnoj temperaturi, inače se neće spojiti s ostalim sastojcima tako lako kako bi trebali. Slijedite ovaj savjet OSOBITO ako ćete raspucance od kokosa pripremati bez miksera.
Pripremu raspucanaca od kokosa možete pojednostaviti i BAM bijelim kokosovim namazom. Sadrži bademe i kokos koji su zajedno fino mljeveni u kremastu pastu, što namazu daje prekrasnu kremastu strukturu. Kao takav, pogodan je za pripremu raznih slastica i kolačića.
Osim raspucanaca od kokosa možete pripremiti i: