BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Recept za cheesecake bez pečenja s Oreo keksima

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 25 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 7
recept za cheesecake bez pecenja s oreo keksima

Cheesecake bez pečenja s Oreo keksima pripremit ćemo od dobro poznatih i jednostavnih sastojaka. Rezultat će biti prozračna, kremasta cheesecake torta s Oreo keksima. Za podlogu cheesecake torte upotrijebit ćemo Oreo kekse. Ako vam se jako sviđa okus, predlažemo da kekse upotrijebite i za kremu, a ne samo za pripremu podloge.

Ako se bojite da dno cheesecake torte od keksa neće biti dovoljno čvrsto, prije dodavanja kreme možete ga u pećnici peći približno deset minuta na 180 °C. Mi to nismo učinili jer je podloga od Oreo keksa čvrsta i tvrda i bez pečenja. Prije dodavanja nadjeva potrebno je samo vilicom dobro utisnuti podlogu na pekač.

Za kremasti nadjev upotrijebit ćemo kremasti sir. Predlažemo da kremasti sir prije upotrebe omekšate na sobnoj temperaturi jer će krema za cheesecake tako imati glatkiju teksturu. Nemojte zaboraviti ni šećer u prahu jer ćete tako dobiti prozračan rezultat.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Za izgled i dodatnu povezanost okusa upotrebljavamo BAM pastu od vanilije. Pasta od vanilije ne sadrži alkohol i pripremljena je od pravog ekstrakta Bourbon vanilije s Madagaskara. U pastu su dodane sjemenke vanilije, koje cheesecake kremi daju atraktivan izgled.

Možemo malo i varati te za pripremu kreme upotrijebiti BAM mješavinu za cheesecake. Mješavina će dati ukusnu, prozračnu i laganu cheesecake kremu, bez pečenja. Priprema je vrlo jednostavna jer se mješavina jednostavno pomiješa s vodom i tučenim slatkim vrhnjem. 

Cheesecake slasticu možete pripremiti i u kombinaciji s drugim okusima:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 24 Oreo keksa
  • 60 g neslanog maslaca
  • 500 g krem sira na sobnoj temperaturi
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • 480 ml slatkog vrhnja za tučenje (dobro rashlađenog)
  • 15 usitnjenih Oreo keksa

Upute za pripremu:

1
Oreo kekse izmrvite u jako sitne mrvice. U posudi pomiješajte mrvice i otopljeni maslac. Miješajte dok se mrvice dobro ne navlaže. Pekač promjera 22 cm obložite papirom za pečenje. Smjesu od mrvica i maslaca vilicom dobro utisnite u dno pekača tako da dobijete čvrst i ravnomjeran sloj. Dok pripremate nadjev za cheesecake, podlogu od keksa stavite u hladnjak.
1
U posudi tucite krem sir dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte šećer u prahu i BAM pastu od vanilije te ponovo dobro promiješajte. Dobro ohlađeno vrhnje za tučenje izlijte u posebnu posudu. Najprije miješajte na niskoj brzini, zatim brzinu miješanja povećajte na srednje visoku sve dok se vrhnje ne zgusne i dok ne nastanu čvrsti vrhovi. U smjesu od krem sira dodajte tučeno vrhnje i lagano promiješajte. Zatim dodajte usitnjene Oreo kekse.
2
Pekač s ohlađenom podlogom izvadite iz hladnjaka. Na podlogu od keksa ravnomjerno rasporedite pripremljeni nadjev za cheesecake. Cheesecake zatim čvrsto prekrijte i ostavite u hladnjaku još 4 do 5 sati. Kad se cheesecake ohladi, skinite obruč i poslužite.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual