Čokoladni muffini pripremljeni prema ovom receptu bit će nevjerojatno sočni i prozračni, bogatog okusa čokolade i ispunjeni komadićima čokolade. Za maksimalno uživanje u okusu čokoladne muffine punit ćemo BAM čokoladnim namazom s lješnjacima. Čokoladni namaz muffinima daje izniman okus lješnjaka i kremastu jezgru.
Priprema čokoladnih muffina prilično je jednostavna, a kako bi muffini zasigurno uspjeli i bili uistinu nevjerojatno prozračni i sočni, dijelimo s vama nekoliko trikova. Čokoladne muffine možete peći u kalupu za muffine. Mogu se peći u papirnatim posudicama ili bez njih.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu kupnju.
Ako se odlučite ne upotrijebiti papirnate posudice za pečenje čokoladnih muffina, pripazite da pekač dobro premažete maslacem kako se biskvit ne bi zalijepio za rub pekača.
Pri doziranju brašna treba biti jako oprezan. Ako dodamo više brašna nego što je potrebno u receptu, dobit ćemo suhe i zbijene čokoladne muffine.
Kad je pekač za pečenje čokoladnih muffina spreman, na dno posipajte još kapljicu-dvije čokolade. Čokoladni muffini izgledat će još atraktivnije, a čokoladne kapljice dat će dodatni čokoladno-čokoladni okus.
Čokoladni muffini se obično pripremaju s mlaćenicom, kao u našem slučaju. Ali ne brinite. Ako ne možete nabaviti mlaćenicu, možete je napraviti sami ili zamijeniti običnim jogurtom ili kiselim vrhnjem.
Ako ne volite čokoladne muffine s BAM čokoladnim namazom s lješnjacima, možete ih pripremiti drugačije. Evo nekoliko recepata: