BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Recept za kremu od vanilije

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 8
recept za kremu od vanilije

Jednostavan, ali ukusan recept za kremu od vanilije. Zahvaljujući svojoj kremastoj teksturi, ova raskošna krema pristaje gotovo svakoj slastici. Recept za kremu od vanilije prikladan je i za one koji se pridržavaju bezglutenske prehrane. Krema od vanilije često je neizostavan dio u pripremi raznih slastica, pa je dobro naučiti kako je pripremiti. Krema od vanilije u osnovi je ukusna, bogata, kremasta krema zgusnuta škrobom i jajima. Važna je komponenta mnogih slastica.

Za pripremu upotrijebili smo BAM mahune vanilije, koje su idealne za pripremu i obogaćivanje širokog izbora slastica i slatkih jela. Mahune sadrže sjemenke vanilije koje izgled vaših jela čine još privlačnijim. 

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

BAM savjet: jaja, kukuruzni škrob i šećer miješajte u posebnoj posudi dok ne dobijete lijepu glatku pastu. To osigurava da krema od vanilije bude bez grudica, a šećer i jaja daju gustu pastu koja će se bolje pomiješati s mlijekom. 

S kremom od vanilije možete pripremiti:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 475 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 2 ½ žlice kukuruznog škroba
  • BAM mahuna vanilije
  • 3 velika žumanjka
  • 1 veliko jaje
  • 3 žličice neslanog maslaca na sobnoj temperaturi

Upute za pripremu:

1
U posudu dodajte očišćene sjemenke vanilije i mlijeko. Mlijeko zagrijte skoro do vrenja. U posudu dodajte šećer, jaje i žumanjke, kukuruzni škrob i sol. Miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.
2
Otprilike polovicu vrućeg mlijeka tankim mlazom polagano ulijte u smjesu od jaja, neprestano miješajući. Kad se smjesa od jaja sjedini s mlijekom, smjesu od jaja dodajte u ostatak vrućeg mlijeka. Osnovu za kremu zagrijte na srednjoj vatri i snažno miješajte dok se ne počne zgušnjavati – to bi trebalo trajati oko 1 do 2 minute, ovisno o temperaturi štednjaka.
3
Miješajte i pričekajte da krema zavrije. Kad krema zavrije, smanjite vatru i kuhajte još 1 – 2 minute dok ne vidite da prvi mjehurići počnu izbijati na površinu. Smanjite vatru i neprestano miješajte oko 30 do 60 sekundi nakon što prvi mjehurići izbiju na površinu. Maknite s vatre i dodajte maslac.
4
Zatim kremu ulijte u zdjelu i odmah je prekrijte plastičnom folijom, pazeći da plastična folija dodiruje cijelu površinu. Tako ćete spriječiti da na vrhu nastane kora. Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak na nekoliko sati da se ohladi do kraja.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,39 €
Ukupno:
13,89 €12,50 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual