BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Recept za panna cottu u čaši

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6
recept za panna cottu u casi

Panna cotta na talijanskom znači „kuhano vrhnje”.

Sama priprema panna cotte uključuje vrlo malo sastojaka i u osnovi je jednostavna mješavina vrhnja, šećera i vanilije. U smjesu vrhnja, šećera i vanilije dodaje se želatina, smjesa se stvrdne i tako daje kremastu teksturu panna cotte. Konačni proizvod bit će bogata i svilenkasta glatka panna cotta, koja se može poslužiti i u čaši.

Pred vama je najbolji klasični recept za panna cottu koji znam! Unatoč gustoj strukturi koju daje slatko vrhnje, panna cotta bit će savršena i lagana te neće biti preslatka, pa u njoj bez problema možemo uživati nakon obilnog obroka. Ako želite pripremiti još lakšu panna cottu, dio slatkog vrhnja za tučenje možete zamijeniti mlijekom.

Uz osnovne sastojke za pripremu upotrijebili smo i želatinu. Ali nemojte dopustiti da vas to odvrati od same pripreme. Ako mislite ili su vas prestrašili da je za rad sa želatinom izazovan i zahtijeva mnogo znanja, to nije istina. 

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta.

Samo zato što vam je nešto možda nepoznato, to ne znači da je i komplicirano – i zapravo nije. Zapamtite samo nekoliko pravila: prije upotrebe želatina mora biti dobro natopljena hladnom vodom. Prije nego što je otopite, provjerite je li stvarno dobro omekšala. Topite je onoliko dugo dok ne dobijete glatku smjesu, bez grudica. 

Panna cottu hladite još barem 4 sata i uspjeh je zajamčen.

Panna cotta je slastica kojoj možete dodati različite okuse. Pripremili smo nekoliko ideja:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Recept za panna cottu u čaši

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak U manju posudu ulijte vodu i pospite želatinom. Pazite da prah ravnomjerno rasporedite, inače se kristali neće pravilno otopiti. Ostavite da odstoji 5 do 10 minuta da omekša.
2. Korak Za to vrijeme u srednjoj tavi na srednjoj vatri zagrijte slatko vrhnje, šećer, BAM mahunu vanilije i naribane sjemenke vanilije. Zakuhajte i kuhajte dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i bacite mahunu vanilije. Umiješajte želatinu i odmah istucite da se želatina otopi. Ako se želatina nije potpuno otopila, vratite tavu na štednjak i lagano zagrijte na laganoj vatri. Neprestano miješajte i ne dopustite da smjesa prokuha.
3. Korak Ulijte vrhnje u 4 pojedinačne zdjele za posluživanje. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 do 4 sata ili dok se panna cotta potpuno ne stvrdne. Po želji prelijte svježim voćem, jagodama, BAM preljevima ili BAM namazima. Panna cotta se može pokriti i držati u hladnjaku do tri dana.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual